Ugrás a tartalomra

Vajdasági Vágta

2018-05-14
16:35
2018-05-14
18:43
Forrás
Pannon RTV
Szombaton ismét megszólalnak a fanfárok, az istállók megtelnek majd lovakkal, a lelátók pedig a lovas sportok szerelmeseivel a zobnaticai lóversenypályán.

Ugyanis kezdetét veszi a 6. Vajdasági Vágta. Az idei esemény újdonsága, hogy főzőversenyt is rendeznek, amelynek fő témája a Hétvezér tokány lesz. A rendezvényről Paskó Csaba, a Vajdasági Vágta gasztronómiai felelőse és Bunford Tivadar szervező beszélt a Pannon Televízió Közügyek című műsorának felvételén.

Bunford Tivadar, szervező, Vajdasági Vágta: „Olyan szakaszába ért a vágta, olyan korba, hogy úgy gondoltuk, hogy még valamilyen attrakciót hozzá kell kapcsolni, hiszen úgy látjuk, hogy a vágta elérte a célját. Tehát közösség építő szerepe elvitathatatlan, aztán, hogy minőségi lovakat szereztek be a vajdasági versenyzők és hogy már tavaly döntős lovunk is volt a Hősök terén. Úgy gondoltuk a főzés, a gasztronómia az is annyira a magyar embereknek a mindennapjaihoz tartozik és legalább ugyanannyira szeretik mint a lovakat, a lóversenyzést.”

Vajdasági Vágta

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.