Ugrás a tartalomra

Vajdasági Vágta

2018-05-14
16:35
2018-05-14
18:43
Forrás
Pannon RTV
Szombaton ismét megszólalnak a fanfárok, az istállók megtelnek majd lovakkal, a lelátók pedig a lovas sportok szerelmeseivel a zobnaticai lóversenypályán.

Ugyanis kezdetét veszi a 6. Vajdasági Vágta. Az idei esemény újdonsága, hogy főzőversenyt is rendeznek, amelynek fő témája a Hétvezér tokány lesz. A rendezvényről Paskó Csaba, a Vajdasági Vágta gasztronómiai felelőse és Bunford Tivadar szervező beszélt a Pannon Televízió Közügyek című műsorának felvételén.

Bunford Tivadar, szervező, Vajdasági Vágta: „Olyan szakaszába ért a vágta, olyan korba, hogy úgy gondoltuk, hogy még valamilyen attrakciót hozzá kell kapcsolni, hiszen úgy látjuk, hogy a vágta elérte a célját. Tehát közösség építő szerepe elvitathatatlan, aztán, hogy minőségi lovakat szereztek be a vajdasági versenyzők és hogy már tavaly döntős lovunk is volt a Hősök terén. Úgy gondoltuk a főzés, a gasztronómia az is annyira a magyar embereknek a mindennapjaihoz tartozik és legalább ugyanannyira szeretik mint a lovakat, a lóversenyzést.”

Vajdasági Vágta

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.