Ugrás a tartalomra

Vajdasági Vágta

2018-05-14
16:35
2018-05-14
18:43
Forrás
Pannon RTV
Szombaton ismét megszólalnak a fanfárok, az istállók megtelnek majd lovakkal, a lelátók pedig a lovas sportok szerelmeseivel a zobnaticai lóversenypályán.

Ugyanis kezdetét veszi a 6. Vajdasági Vágta. Az idei esemény újdonsága, hogy főzőversenyt is rendeznek, amelynek fő témája a Hétvezér tokány lesz. A rendezvényről Paskó Csaba, a Vajdasági Vágta gasztronómiai felelőse és Bunford Tivadar szervező beszélt a Pannon Televízió Közügyek című műsorának felvételén.

Bunford Tivadar, szervező, Vajdasági Vágta: „Olyan szakaszába ért a vágta, olyan korba, hogy úgy gondoltuk, hogy még valamilyen attrakciót hozzá kell kapcsolni, hiszen úgy látjuk, hogy a vágta elérte a célját. Tehát közösség építő szerepe elvitathatatlan, aztán, hogy minőségi lovakat szereztek be a vajdasági versenyzők és hogy már tavaly döntős lovunk is volt a Hősök terén. Úgy gondoltuk a főzés, a gasztronómia az is annyira a magyar embereknek a mindennapjaihoz tartozik és legalább ugyanannyira szeretik mint a lovakat, a lóversenyzést.”

Vajdasági Vágta

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.