Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Vajdasági versenyző is lesz a Gasztronómiai Világbajnokságon

2018-11-07
08:01
2018-11-07
16:44
Forrás
Pannon RTV
Idén két regionális csapat, a Nemzeti Szakács- és Cukrász Válogatott és 20 egyéni versenyző is indul Magyarországról a Gasztronómiai Világbajnokságra.

A megmérettetésre november 22-e és 28-a között kerül sor Luxemburgban.

Paskó Csaba kelebiai plébános is részt vesz a luxemburgi világbajnokságon a magyar csapat tagjaként. Amikor a Pannon RTV stábja a szentesi Központi Konyhán járt, a séf éppen a versenyre készült.

Paskó Csaba, versenyző: „Nagyon fontosnak tartottam, hogy valamit Vajdaságból is vigyek. Kispiaci kecskesajtot fogok vinni, ezen kívül a sült vaj, a vajalja fog megjelenni.”

Varga Károly mesterszakács mentorként segítette a Békés Megyei Culinary Team munkáját.

Varga Károly, mesterszakács: „Általában négyévenként szokták megrendezni. Nagyon komoly felhozatal lesz, hiszen 40-50 ország biztos, hogy részt fog venni rajta. Általában 2000-2500 versenyző szokott részt venni ezen a megmérettetésen.”

A séfeket a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség delegálta a Gasztronómiai Világbajnokságra.

Ambrus György, alelnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség: „Ez cukrász és szakács világbajnokság. Több kategória van. Meleg programot a regionális csapatok és a Nemzeti Válogatott készítenek. Hideg programot a culinary teamek készítenek, és az egyéniek.”

A nagyközönség kedden este egy fogadás keretében csodálhatta meg először a Békés Megyei Culinary Team szemet gyönyörködtető fogásait.

Gasztronómiai Világbajnokság
Luxemburg
Paskó Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.