Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Változékony és hűvös időjárás akár majálisig is

2019-04-26
14:03
2019-04-26
18:00
Forrás
Pannon RTV
A meteorológus szerint az elkövetkező napokban igen változékony, főként szeles, csapadékos, hűvös időjárásra kell készülni, ami majálisig is eltarthat.

Az éjszaka folyamán a térségünkbe érkező hidegfront hatására megérkezhet a csapadék, erős helyenként viharos széllel. Pénteken Szabadkán és Vajdaság több településén is megközelítette a hőmérő higanyszála a 30 fokot. Azonban ez a meleg napos idő nem marad sokáig, az elkövetkező napokban igen változékony, esős, záporos, zivataros időjárásra van kilátás. Még mindenkinek jól esett a fák tövében hűsölni egy kis frissítő mellett. Szombaton azonban már az időjósok szerint újra kelleni fog az esőkabát. Kovács Géza, klímakutató: „Holnapra változékony időjárásra van kilátás. A nap első felében várható eső, záporeső. A hőmérséklet fokozatosan csökken, a maihoz képest 10 fokkal lesz kisebb a hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy körülbelül 20 fok alakul a maximális érték. Délután már felszakadozik a felhőzet, javul az idő, a hőmérséklet marad alacsony és a hőérzetünk is az lesz mert erős szél fog fújni.”

A szakember szerint hétvége mellett majáliskor sem lehet jó időre számítani a Lengyelország felett kialakult, nagy kiterjedésű időjárási ciklon miatt. „Ami a május elsejét illeti, marad a változatos időjárás, ugyanis folyamatosan ez a ciklon távolodik, de megmarad az észak-nyugati áramlás, tehát mindenféleképpen hűvös időre van kilátás május elsejére és remélhetőleg a délelőtti órákban nem lesz eső.”

Kovács Géza prognózisa szerint a szeles, esős idő csak jövő csütörtökre fog megszűnni.

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:04, Frissítve: 08:19

Szerbia több városában is tüntettek

Péntek este Szerbia több településén is utcára vonultak a polgárok. Belgrádban ismét megpróbáltak betörni a parlament épületébe, a rendőrség és a tüntetők között összecsapások voltak.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.