Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Változik a közlekedés rendje a Horgos-Röszke határátkelőhelyen

2023.06.03
20:54
Forrás
police.hu
Hétfőtől külön sávban végzik az uniós és az azon kívüli állampolgárok ellenőrzését a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőhelyen - közölte honlapján a magyar rendőrség.

Az új ellenőrzési rendet kísérletképpen június 5-étől 26-ig vezetik be. Az átkelőhelyen lévő kapuk felett ebben az időszakban információs táblák jelzik, hogy az adott sávot kik vehetik igénybe. Ennek oka a nemzetközi szerződéseken alapuló eltérő ellenőrzési eljárás. A szelektív módszertől az ellenőrzés gyorsabb lefolyását várják az illetékesek, amennyiben ez beigazolódik az említett időszakban, az eljárást állandósítják. Szükség esetén forgalomirányító rendőrök, határvadászok is segítséget nyújtanak majd az utazóknak.

határ
Horgos-Röszke autópálya határátkelő

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.