Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Vándorló kövek Óbecsén

2021.06.02
13:04
2021.06.02
16:52
Forrás
Pannon RTV
Színesre festett kavicsokat rejtettek el Óbecsén a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai.
Pannon RTV/Rácz László

A vándorló kövek ötlete egy külföldi kezdeményezés, amelyhez Szerbiában elsőként ez az óbecsei iskola csatlakozott.

Pannon RTV/Rácz László

Aki megtalálja és fotóval meg is örökíti a talált kincset, továbbviheti egy jól látható helyre a következő megtalálónak.

Pannon RTV/Rácz László

Molnár Sóti Irén, osztálytanító, Petőfi Sándor Általános Iskola: „A lényege az, hogy a gyerekekkel apró kis köveket színesre festünk, majd lelakkozzuk, hogy vízálló legyen, és elhelyezzük a város különböző pontjain. Felkérnénk a lakosokat, hogy járjanak nyitott szemmel, és aki megtalál egy ilyen apró kis kincset, amelynek a hátulján írja az iskolánk és a városunk nevét, az készítsen egy fotót róla, a helyszín is látszódjon, és töltse fel az iskolánk erre a célra létrehozott Facebook oldalára, aminek a neve Prati PEFI Köves/s.”

Óbecse
Petőfi Sándor Általános Iskola
Molnár Sóti Irén

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.