Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Várhatóan holnap tetőzik a Tisza Zentánál

2020-06-29
13:26
2020-06-29
15:28
Forrás
Pannon RTV
533 centiméter volt a Tisza vízállása a ma reggeli órákban a zentai vízmércénél. Ez 8 centiméterrel magasabb vízszint a tegnapi álláshoz képest.

A megemelkedett vízszint a folyó vízgyűjtő területein lehullott csapadéknak tudható be. A tetőzés Zentánál holnap várható.

Jóval magasabb az ilyenkor megszokottnál a Tisza vízszintje Magyarkanizsánál is. Már a folyón fekvő mólókat sem lehet megközelíteni szárazon. A folyó vízszintje várhatóan az elkövetkező napokban tetőzik majd Magyarkanizsánál is, utána pedig apadásra van kilátás.

Apró István, tereptechnikus, DTD Vízgazdálkodási Vállalat, Zenta: „A felső szakaszon már megindult az apadás, és ami nagyon jó hír még, hogy a Duna is apad, tehát eddig a Duna támasztotta meg a Tiszát, azért nem tudott apadni, gyorsabb ütemben nem tudta befogadni azt a mennyiségű vizet, amit kellett volna. Most már a Duna is apad és valószínű, hogy a hétvége felé már egy jelentősebb apadás fog a Tiszán meglátszódni.

Amennyiben az elkövetkező két hétben nem lesz nagyobb csapadék térségünkben, akkor a Tisza apadására számíthatunk majd. De addig is, nem ajánlott a vízben megmártózni, mivel uszadékfák úszhatnak a felszín alatt, illetve örvények is kialakulhatnak és a sodrása is nagyon gyors most a Tiszának, ezért most különösen veszélyes lehet az emberekre.

Tisza
Zenta
áradás
tetőzés

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.