Ugrás a tartalomra
rakják a székeket
Pannon RTV/Kovács Róbert

Vb-lázban a focirajongók

2018-06-13
18:20
2018-06-13
18:40
Forrás
Pannon RTV
Hajdújáráson lázasan készülnek a labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésére. Néhány fiatal 2006-ban összefogott és eldöntötték, hogy a rangosabb focitornákat kivetítőn nézik meg, nagyobb társaságban.
plakátot ragaszt

Nincs olyan focirajongó, aki ne várná a csütörtökön induló labdarúgó-világbajnokság első sípszavát, amely 17 órakor fog megszólalni, jelezve a torna első mérkőzésének kezdetét. Oroszország ellenfele Szaúd-Arábia válogatottja lesz. Hajdújáráson évek óta a legrangosabb focitornákat nagyméretű kivetítőn tekinthetik meg az érdeklődők. Haskó Norbert, Hajdújárás: „Ez lesz a nyolcadik alkalom, amikor rendezzük ezt a vetítést. Első alkalommal itt nálam a saját otthonomban. Előtte hét alkalommal a hajdújárási helyi közösségben szerveztük.

A legnagyobb nézettség az eddigi vetítések során a két évvel ezelőtti Magyarország-Belgium Európa-bajnoki találkozó volt. Több mint 100 néző volt jelen.

A készülődés mellett sok szó esik a selejtező mérkőzések eredményeiről és arról is, hogy kik lehetnek a csoportok továbbjutói.

mobiltelefonon követi a híreket

Tóth Tibor, sportújságíró, Hajdújárás: „A szerbeket nem igazán tartom továbbjutónak. Úgy halottam, hogy egyes játékosok Mladen Krstajić szövetségi kapitányt nem igazán fogadják el, nincsenek vele egy hullámhosszon.”

A szervező társaság főleg focirajongókból áll, de vannak hivatásos futballisták is, akik segítik az ilyen rendezvények megszervezését. Szalma Dávid, Királyhalom: „Nekem a franciák és a brazilok a két favorit, szerintem ez a két csapat között fog eldőlni a végső győzelem, de ott vannak még az argentinok persze, spanyolok, akik még beleszólhatnak ebbe a harcba.”

kész a terem székekkel, asztalokkal, kivetítővel

A teremben HD minőségben vetítik majd a foci VB minden mérkőzését, és szívélyesen várnak minden focirajongót, aki kellemes szurkolói hangulatban szeretné végigkövetni a meccseket.

Hajdújárás
foci

Most

18:50

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

Népszerű