Ugrás a tartalomra
gyúrgyalagok
Pixabay/Schwoaze

Védett madarak fészkeire öntött valaki betontörmeléket

2018-05-29
13:06
2018-05-29
13:19
Forrás
VajdaságMA
Betonhulladék borítja a gyurgyalagok és a búbos bankák egyik legnagyobb szerbiai telepét Bácsföldvár mellett. A Blic napilap cikke szerint a törmelék alatt körülbelül harminc pár madarat találtak.

Valaki egy tonna hulladékot öntött a fészkekre. A Szerbiai Madárvédelmi és Madártani Egyesületben azt mondják, ez példátlan katasztrófa, és azért is nagy tragédia, mert az óbecsei halastó melletti védett legelőn történt, amely jelentős nemzetközi madárélőhely és a szerbiai Ökológiai Háló része.

A tragédiára fényképészek lettek figyelmesek, akik a madarakat szerették volna fotózni. Néhány túlélő madár csak körözött az elpusztított élőhely körül, a többiek pedig a betontörmelék alatt maradtak.

Az esetet jelentik a Tartományi Környezetvédelmi Felügyelőségnek, az állatok kínzásáért és elpusztításáért pedig, ha bizonyítják a bűnösséget, fél és három év közötti börtönbüntetés jár.

Bácsföldvár
madár
gyurgyalag
búbos banka

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.