Ugrás a tartalomra

Védett terület jöhet létre Zombor közelében

2019.05.23
13:52
2024.03.19
08:46
Forrás
Vajdasági RTV
A szerb környezetvédelmi minisztérium elindította az eljárást, amelynek köszönhetően a Mosztonga folyó felső szakasza védetté válhat.

Őrszállás, Regőce és Kruševlja közelében Bácskában egyedinek számító sós lápok vannak. Ezek egyike a Medura-tó.

Fotó: Commons Wikimedia/Nikolam993

Valamikor csak Zombor közelében 40 sós tó volt, mára kettő maradt Bácskában, ezek a most létrejövő védett területhez tartoznának. A Medura mellett a Kruševljához közeli láp válik védetté. Ezeken több száz madárfaj megfordul és fontos az apró rákfélék szempontjából is, amelyek csak a sós tavakban élnek. Egyébként az egész ország területén csak 5 sós tó maradt.

védett terület
Zombor
Mosztonga
Medura-tó

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.