Ugrás a tartalomra
Wikipedia/Pajkmen

Védett terület jöhet létre Zombor közelében

2019.05.23
13:52
2019.05.23
15:36
Forrás
Vajdasági RTV
A szerb környezetvédelmi minisztérium elindította az eljárást, amelynek köszönhetően a Mosztonga folyó felső szakasza védetté válhat.

Őrszállás, Regőce és Kruševlja közelében Bácskában egyedinek számító sós lápok vannak. Ezek egyike a Medura-tó.

Commons Wikimedia/Nikolam993

Fotó: Commons Wikimedia/Nikolam993

Valamikor csak Zombor közelében 40 sós tó volt, mára kettő maradt Bácskában, ezek a most létrejövő védett területhez tartoznának. A Medura mellett a Kruševljához közeli láp válik védetté. Ezeken több száz madárfaj megfordul és fontos az apró rákfélék szempontjából is, amelyek csak a sós tavakban élnek. Egyébként az egész ország területén csak 5 sós tó maradt.

védett terület
Zombor
Mosztonga
Medura-tó

Most

09:54, Frissítve: 10:01

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.