Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„...a végére hatalmas buli lett”

2019-12-08
20:33
2019-12-08
20:50
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal lépett színpadra Zentán a magyarországi Firkin zenekar.

A Nyugat-Európában is rendszeresen turnézó, ír punkzenét játszó banda mintegy kétórás műsorral táncoltatta meg a közönséget a Mojo Clubban.

A népszerű Trónok Harca televíziós sorozat főcímdalának feldolgozásával kezdődött a Firkin koncertje a Mojoban. A közönséggel is rögtön megtalálták a közös hangot, hiszen a zenekar frontembere a Tisza-parti település szülöttje.

Petković Olivér, programkoordinátor, Mojo Club, Zenta: „Kovács Nemes Andor egy zentai fickó, ő jelentkezett igazából, mivel jó ismerősöm, zenéltünk is együtt, persze a Firkinről is hallottunk, nagyszerű zenekar és örülünk, hogy jöttek. Igazából régóta szerettük volna a Mojoban látni a Firkint, úgyhogy most végre itt vannak.”        
 

Teljesen megtelt a nagy múltú zentai szórakozóhely nézőtere, a zenekarra nem csak helyiek voltak kíváncsiak. Sokan érkeztek Szabadkáról, Magyarkanizsáról, sőt Magyarországról is. Péter János, tag, Firkin zenekar: „Zenta új hely számunkra, mert Szabadkán voltunk két évvel ezelőtt. Minden új hely izgalmas, a régiek pedig azért izgalmasak, mert visszamegyünk és ismerős arcokat látunk. De úgy látom, hogy azért itt is nagyon sok ismerős arc jött, sőt még Szegedről és Budapestről is jöttek, úgyhogy ez egy nagyon családias, bensőséges hely és szerintem jól fogjuk érezni magunkat, már jól érezzük magunkat.”

A bulira még az újvidéki Exit fesztiválról is érkezett közönség, hogy Zentán is megnézzék a kelta bulizene koronázatlan királyait. Kovács Nemes Andor, Firkin zenekar énekese lámpalázas volt: „Remek volt, én nagyon izgultam, lámpalázas voltam a hazai közönség előtt. De aztán sikerült feloldódni, aztán a végére már akkora hatalmas buli lett, sőt még féltettem is a Mojot, hogy szétverik, de hál istennek minden és mindenki épségben maradt. Mi is.”

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának segítségével valósulhatott meg Zentán. 

Zenta
Mojo Club
Firkin
Kovács Nemes Andor

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.