Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„...a végére hatalmas buli lett”

2019-12-08
20:33
2019-12-08
20:50
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal lépett színpadra Zentán a magyarországi Firkin zenekar.

A Nyugat-Európában is rendszeresen turnézó, ír punkzenét játszó banda mintegy kétórás műsorral táncoltatta meg a közönséget a Mojo Clubban.

A népszerű Trónok Harca televíziós sorozat főcímdalának feldolgozásával kezdődött a Firkin koncertje a Mojoban. A közönséggel is rögtön megtalálták a közös hangot, hiszen a zenekar frontembere a Tisza-parti település szülöttje.

Petković Olivér, programkoordinátor, Mojo Club, Zenta: „Kovács Nemes Andor egy zentai fickó, ő jelentkezett igazából, mivel jó ismerősöm, zenéltünk is együtt, persze a Firkinről is hallottunk, nagyszerű zenekar és örülünk, hogy jöttek. Igazából régóta szerettük volna a Mojoban látni a Firkint, úgyhogy most végre itt vannak.”        
 

Teljesen megtelt a nagy múltú zentai szórakozóhely nézőtere, a zenekarra nem csak helyiek voltak kíváncsiak. Sokan érkeztek Szabadkáról, Magyarkanizsáról, sőt Magyarországról is. Péter János, tag, Firkin zenekar: „Zenta új hely számunkra, mert Szabadkán voltunk két évvel ezelőtt. Minden új hely izgalmas, a régiek pedig azért izgalmasak, mert visszamegyünk és ismerős arcokat látunk. De úgy látom, hogy azért itt is nagyon sok ismerős arc jött, sőt még Szegedről és Budapestről is jöttek, úgyhogy ez egy nagyon családias, bensőséges hely és szerintem jól fogjuk érezni magunkat, már jól érezzük magunkat.”

A bulira még az újvidéki Exit fesztiválról is érkezett közönség, hogy Zentán is megnézzék a kelta bulizene koronázatlan királyait. Kovács Nemes Andor, Firkin zenekar énekese lámpalázas volt: „Remek volt, én nagyon izgultam, lámpalázas voltam a hazai közönség előtt. De aztán sikerült feloldódni, aztán a végére már akkora hatalmas buli lett, sőt még féltettem is a Mojot, hogy szétverik, de hál istennek minden és mindenki épségben maradt. Mi is.”

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának segítségével valósulhatott meg Zentán. 

Zenta
Mojo Club
Firkin
Kovács Nemes Andor

Most

18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.