Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véget ért az év legvidámabb éjszakája

2022.01.01
07:46
2022.01.05
08:00
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában országszerte több városban ugyan lemondták az újévi köztéri mulatságokat, ugyanakkor a szórakozóhelyeken és az éttermekben már napokkal ezelőtt lefoglalták a helyeket.
Pannon RTV

Szabadka környékén is telt házas szilveszteri mulatságok zajlottak a vendéglőkben.

Pannon RTV

Bár Szabadkán elmaradt a köztéri újévvárás, szilveszter éjszakáján sokan összejöttek a város központjában az esti órákban. Forralt bor mellett hangolódtak rá az ünneplésre. A fiatalok többsége házibuliba igyekezett.

Pannon RTV

Este tíz óra körül Kispiacon környékbeli és szabadkai tinik egy csoportja éppen házibuliba tartott. Mindenki megfogalmazta már a kívánságát a 2022-es új esztendőre.

Kormányos Ákos: „Én azt szeretném, hogy ennek az egész járványnak vége legyen, hogy rendesen tudjunk a társaságunkkal együtt elmenni bulizni, hogy többet össze tudjunk ülni.”

Pannon RTV

Hajdújárás egyik közkedvelt éttermében magyar slágerekkel szórakoztatta a közönséget a Retro Song együttes. Táncra perdült mindenki. Csonka Jung Istvánék öttagú társasággal érkeztek: „Azt remélem, hogy talán visszahúzódik a Covid. Talán jobb lesz.”

Pannon RTV

Közben az étterem konyháján folyamatosan készültek a legkülönlegesebb fogások. Remete Károly séf, a vendéglő tulajdonosa évről évre igyekszik új, kreatív ételekkel elkápráztatni a közönséget: „Lazac tatár előétellel – azt hiszem a környéken ez elég ismeretlen finomság – majd egy marhafarok consommével rukkoltunk elő, utána átmenetnek kacsamájat szolgáltunk fel. Utána egy grépfrút-kockával szeretnénk hangolni a szájízeket a főételre, ami sertésfilé colbert lesz, utána egy csokoládé mousse tatárral kedveskedünk a vendégeknek. Hajnalban az egyetlen klasszikus, a töltött káposzta és a göngyölt malac.”

Pannon RTV

Az étteremnek volt egy egészen különleges vendége is, a szabadkai születésű Gašpar Stantić, világhírű szakács, aki több mint hatvan év után tért vissza szülővárosába. Olyan hírességeknek is főzött, mint a nemrégiben leköszönt Donald Trump, volt amerikai elnök: „Nagyon sok jazz van, és különböző folklórok. Amerikában a sok kivándorolt: horvátok, magyarok, magyar zenét hallgatnak. Szilveszterkor attól függ, mit esznek, hogy milyen étterembe mennek, ott megkapják az ételeket, amit Olaszországban vagy Franciaországban készítenek.”

Pannon RTV

A legtöbb Szabadka környéki vendéglátóhelyen már jóval éjfél előtt a tetőfokára hágott a hangulat, a szilveszteri bulikban. Itt Hajdújáráson, ebben a vendéglőben fantasztikus magyar dallamokra, a legjobb mulatós zenékre mulathattak az emberek. Az Aranyeső és más hasonló dallamok kerültek elő, és a vendégek hajnalig ropták a táncot.

Sok ismert személlyel találkozott stábunk, többek között Brezovszki Roland néptáncoktatóval is: „Örülünk és egyben bizakodunk, hogy a jövőben a szervezett rendezvényeket meg lehessen tartani, bízunk benne, hogy az oltások elérik azt a hatást, hogy ne keljen ettől a fránya gonosztól félnünk, amelyet vírusnak nevezünk.”

Pannon RTV

Öröm volt nézni, hogy a tavaly szilveszteri bezártság után az emberek végre önfeledten várhatták az újesztendőt- állapította meg Fodor Erika, hajdújárási étterem- és szállodatulajdonos: „Tavaly nem adatott meg, de az idén nagyon örültek, hogy ezt meg tudtuk oldani. Igaz, hogy az oltási bizonyítvány kellett, de zokszó nélkül megcsinálták, és el is jöttek, és bulizunk, és nagyon örülnek.”

Pontban éjfélkor a visszaszámlálást követően a bulizók a magyar himnuszt végighallgatva koccintottak egy új és boldogabb 2022-es év reményében.

szilveszter
szilveszter éjjel
szilveszterezés
Hajdújárás
Szabadka

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.