Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Véget ért az ünnepi tolongás a szabadkai tejpiacon

2021.12.25
12:28
2021.12.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
A karácsony napját legtöbben már szeretteik körében töltik, így a mozgás érzékelhetően kisebb volt egy átlagos szombati naphoz képest. Az árusok azonban elégedettek, sokan rekord forgalomnak örvendhettek az elmúlt napokban.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A meleg idő ellenére érezhető a karácsonyi hangulat a szabadkai tejpiacon. A vásárlók ezt a napot már a családjukkal töltik, az árusok pedig a szilveszter éjszakára készülődnek.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az édességekre folyamatosan igény van, a zserbó és a különféle golyócskák kilóját 850 dinárért mérik a piacon. Snezana Bandin évtizedek óta árulja a kalácsokat, ezért tudja, hogy február elejéig nincs megállás. Szilveszterkor majdnem duplájára nő a forgalom a karácsonyihoz képest.

Snežana Bandin, árus: „A legjobb a forgalom karácsony böjtjén. Ebben az évben rekord volt a forgalom, én is meglepődtem, nem vártam ennyi forgalmat.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hideg Dóra családjánál a gomba a nagy kedvenc, de tartott attól, hogy a mai napon már nem tud friss árut vásárolni. Igen hálás volt, mikor rátalált az ismerős árusra, akinél 300-350 dináros áron többféle gombából válogathatott. Náluk ma este kacsapecsenye kerül az ünnepi asztalra, a szilvesztert pedig már a barátokkal ünnepli: „Lesz a hagyományos malac, körettel, házi készítésű, a csajok csinálják. Házibulit szervezünk már évtizedek óta, és mi csajok csináljuk a köreteket, lencsét, ez a hagyomány. Csak legyen pénz, akkor a hit, remény minket nem hagy el.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Már pezsgőt is látni a piac pultjain, de van aki még mindig a házi pálinkára esküszik. Pezsgővel is koccintunk, de amióta újra itthon élek jobban tudok örülni a hazai dolgoknak. Mindenhol jó, de legjobb otthon - vallja Hideg Dóra, aki évekig külföldön élt, ezért boldog, hogy az ünnepeket idén a szeretteivel töltheti. Ez látszott a tejpiacon karácsony napján is, hogy ilyenkor kevésbé mozdulnak ki az emberek.

tejpiac
szabadkai Tejpiac
karácsony
szilveszter

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.