Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba, Molnár Edvárd

Véget ért a Palicsi Bornapok eseményfolyama

2019-05-26
12:13
2019-05-26
16:33
Forrás
Pannon RTV
Idén is csatlakozott hozzá a Palicsi Magyar Sokadalom és a Folk Music Fest. A Vigadó és a Szabadtéri Színpad egész nap várta a látogatókat.

A Korinda Együttes fellépése mellett még számtalan más programmal várták az érdeklődőket Palicson a Magyar Sokadalomban, illetve a Folk Music Festen, de nem csak ez volt a nap fénypontja.

A bornapokra a környékbeli borászok hozták el nedűiket. Bíró Nándor nem tért üres kézzel haza Horgosra: „Kaptam aranyérmet a Merlot-ra. 3-4 érmet kaptam ma itt. De most Horgosra is megyünk, mert ott is van ünnepség, ahol szintén nagyon jó eredményeket sikerült elérnem.”

A Kárpát-medencei népzenei találkozóra a felvidéki Nyitráról is érkeztek résztvevők. Varga Szilvia, szakmunkatárs, Nyitra Megyei Művelődési Központ, Szlovákia: „Ez a társulat 8 falu hagyományőrzőiből áll és több mint 60 szereplője van. Mi 35-en jöttünk most.”

A Szabadtéri Színpadon néptáncegyüttesek vonultak fel.

Ezt követően a Szegedi Bábszínház műsora várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt, este pedig elkezdődött a népzenei kavalkád. A Korinda Zenekar Szegedről látogatott el Palicsra: „Elképesztő ez a helyszín. Nagyon jó. Igazából mi gyakran járunk Palicsra mi személy szerint a családdal meg barátokkal.”

Brezovszki Tamara, a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület elnöke büszkén tekintett vissza az előző két nap eseményeire: „Lélekmelengető, megindító és felemelő. Attól függetlenül, hogy az ember úgy érzi néha, hogy szervezés és munka közben a nap folyamán, hogy tényleg nem tudjuk, mint lesz, hogy lesz tovább.”

Az estet és a programsorozatot a szabadkai Juhász és a Duhaj zenekar zárta.

Palicsi Bornapok
sokadalom
Folk Music Fest
Vígadó

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.