Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véget ért a Talentum tábor

2020-07-04
07:49
2020-07-06
16:56
Forrás
Pannon RTV
Pénteken véget ért a nyolcadik Talentum Gyermek- és Ifjúsági Néptánctábor a horgosi Túrú-tanyán.

Idén is több mint száz fiatal táncolt és barátkozott az egyhetes néptánctáborban. Kézműves foglalkozást, vetélkedőket és népzeneoktatást is tartottak.

109 gyerektől és három zenekartól volt hangos egy héten át a horgosi Túrú tanya. Két korcsoportban folyt a néptáncoktatás a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében. A kicsiknek felcsíki a nagyobbaknak pedig györgyfalvi táncokat tanítottak.

Németh Antal, néptáncoktató: „Igyekeztem a gyerekeknek nemcsak a lépéseket megtanítani, hanem általa a tánc iránt érzett szerelmet is, amibe én is belenőttem ilyen fiatalként, ezt a mögöttes erőt, tartalmat átadni, mindamellett, hogy magával a tánccal is próbáltunk minél mélyrehatóbban dolgozni.”

Minden este fergeteges táncházi hangulat, kézműveskedés és vetélkedők feleltek a jó hangulatért.

Brezovszki Tamara, elnök, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „Nagyon vágytunk már egymás társaságára, hiszen a járványhelyzet miatt mi már nem próbálunk három hónapja. Nem láttuk egymást. Az, hogy fizikailag megpihentünk jólesett, de nekünk már nagyon hiányoztak a gyerekek.”

A táborban sok a visszatérő táncos. Vajda Noa Pálma tíz éve táncol és harmadszor van a táborban: „Ez a tábor hatalmas tudást ad elsősorban, illetve új barátokat. A társaság is vonz magához. Györgyfalvi táncokat táncoltunk, mondhatom, hogy az egyik kedvencem lett.”

A gálaműsoron a gyerekeket a Duhaj és a Juhász zenekar közösen kísérte.

Duhaj Zenekar
Juhász zenekar
Horgos
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.