Ugrás a tartalomra
ajvárfőzés
Pannon RTV

A velebiti asszonyok készítik a legfinomabb ajvárt

2017-10-18
14:02
2017-10-18
17:12
Forrás
Pannon RTV
Sokobanja volt a házigazdája az idei Ajvár-bajvívó szerbiai döntőjének, ahol az előzetes versenyek 31 győztes csapata versengett a Szerbia legjobb ajvára címért.

A magyarkanizsai községben Velebiten szervezték meg a helyi versenyt, ahonnan a Frau Gabriela nevű magyarkanizsai, többségében velebiti származású tagokból álló csapat harcolta ki az országos döntőn való részvétel jogát. Ők az országos megmérettetésen is a legjobbnak bizonyultak. Frau Gabriela csapata nem akármilyen ajándékban részesült az eredményért, hangzott el a sajtótájékoztatón.     

Biserka Čobanov, csapatkapitány, Frau Gabriela, Szerbia legjobb ajvárfőző csapata, Magyarkanizsa: „Kaptunk egy tűzhelyet, kaptunk 25 ezer dinárt, annyi kilogramm ajvárt, ahány kiló vagyok én, Bakina Tajna nevűt. Majd gyártják a Bakina Tajna ajvárt úgy, hogy rá lesz írva a receptünk és a nevünk, Frau Gabriela.”

Ajvár
Sokobanja
Frau Gabriela
Velebit

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.