Ugrás a tartalomra
ajvárfőzés
Pannon RTV

A velebiti asszonyok készítik a legfinomabb ajvárt

2017-10-18
14:02
2017-10-18
17:12
Forrás
Pannon RTV
Sokobanja volt a házigazdája az idei Ajvár-bajvívó szerbiai döntőjének, ahol az előzetes versenyek 31 győztes csapata versengett a Szerbia legjobb ajvára címért.

A magyarkanizsai községben Velebiten szervezték meg a helyi versenyt, ahonnan a Frau Gabriela nevű magyarkanizsai, többségében velebiti származású tagokból álló csapat harcolta ki az országos döntőn való részvétel jogát. Ők az országos megmérettetésen is a legjobbnak bizonyultak. Frau Gabriela csapata nem akármilyen ajándékban részesült az eredményért, hangzott el a sajtótájékoztatón.     

Biserka Čobanov, csapatkapitány, Frau Gabriela, Szerbia legjobb ajvárfőző csapata, Magyarkanizsa: „Kaptunk egy tűzhelyet, kaptunk 25 ezer dinárt, annyi kilogramm ajvárt, ahány kiló vagyok én, Bakina Tajna nevűt. Majd gyártják a Bakina Tajna ajvárt úgy, hogy rá lesz írva a receptünk és a nevünk, Frau Gabriela.”

Ajvár
Sokobanja
Frau Gabriela
Velebit

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.