Ugrás a tartalomra
ajvárfőzés
Pannon RTV

A velebiti asszonyok készítik a legfinomabb ajvárt

2017-10-18
14:02
2017-10-18
17:12
Forrás
Pannon RTV
Sokobanja volt a házigazdája az idei Ajvár-bajvívó szerbiai döntőjének, ahol az előzetes versenyek 31 győztes csapata versengett a Szerbia legjobb ajvára címért.

A magyarkanizsai községben Velebiten szervezték meg a helyi versenyt, ahonnan a Frau Gabriela nevű magyarkanizsai, többségében velebiti származású tagokból álló csapat harcolta ki az országos döntőn való részvétel jogát. Ők az országos megmérettetésen is a legjobbnak bizonyultak. Frau Gabriela csapata nem akármilyen ajándékban részesült az eredményért, hangzott el a sajtótájékoztatón.     

Biserka Čobanov, csapatkapitány, Frau Gabriela, Szerbia legjobb ajvárfőző csapata, Magyarkanizsa: „Kaptunk egy tűzhelyet, kaptunk 25 ezer dinárt, annyi kilogramm ajvárt, ahány kiló vagyok én, Bakina Tajna nevűt. Majd gyártják a Bakina Tajna ajvárt úgy, hogy rá lesz írva a receptünk és a nevünk, Frau Gabriela.”

Ajvár
Sokobanja
Frau Gabriela
Velebit

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.