Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A vér életet jelent

2021.05.11
12:20
2021.05.11
16:28
Forrás
Pannon RTV
Tizenhét díjazottja volt A vér életet jelent rajz- és irodalmi pályázatnak.
Pannon RTV

Idén 54 pályamunka érkezett a felhívásra a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményhez. A felhívást egyébként minden évben meghirdeti a Szerbiai Vöröskereszt.

Pannon RTV

Hodik Erzsébet, elnök, Magyarkanizsai Vöröskereszt: „Ebben az évben kevesebben jelentkeztek, ugyanis, különösen a felsősök, középiskolások kevesebbet jártak iskolába, tőlük kevesebb rajzot kaptunk, de az alsósok rajzoltak. Itt az a lényeg, az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy a vér mit jelent. Nem lehet gyárakban, mint a többi gyógyszert előállítani, hanem szükséges ahhoz, hogy egyes betegek meggyógyuljanak, és aki tulajdonképpen 18 éven felüli és 65 év alatti, és egészséges bármikor adhat vért.”

Vöröskereszt
rajzpályázat
irodalmi pályázat

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.