Ugrás a tartalomra
Pixabay/anncapictures/illusztráció

Veszélyben vannak az ausztrál cápák, ráják és macskahalak

2021.09.24
14:46
2021.09.24
14:53
Forrás
elobolygonk.hu
Egy kormányzati jelentésben kongatták meg a tudósok a vészharangot Ausztráliában. A térség porcos halfajainak több mint 10 százalékát a kihalás fenyegeti.

Ausztráliában él a világ porcos halfajainak több mint negyede – 182 cápa-, 132 rája- és 14 macskahalfaj. Ezek 12 százalékát fenyegeti a kihalás, ami 39 fajt jelent. A kutatás vezetője szerint sürgős intézkedésekre van szükség a kihalás szélén álló fajok védelmében.

Ausztrália
cápa
rája
macskahal
veszély

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.