Ugrás a tartalomra
Pixabay

Veszélyben vannak a vándormadarak

2021.10.07
16:09
Forrás
www.elobolygonk.hu
A kutatók szerint a természetvédelemnek innovatív védelmi intézkedésekkel kell reagálnia.

Veszélyben vannak a vándormadarak a Debreceni Egyetem biológusai szerint. Egy nemzetközi projektben a kutatók mintegy 50 kutatás részletes adatait összegezve jutottak arra a megállapításra, hogy egyre kockázatosabb több ezer kilométert repülni a sarkvidéken szaporodó madaraknak.

A vándorlás csökkenő haszna súlyos következményekkel járhat az ökoszisztéma egészére. A kutatók szerint a természetvédelemnek innovatív védelmi intézkedésekkel kell reagálni, hogy mérsékelni tudják a nem kívánt hatásokat.

vándormadár
vándorlás
természetvédelem

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.