Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Veszélyes szabálytalanul átkelni a síneken

2022.01.25
12:18
Forrás
Szerbiai RTV
Tilos a Belgrád-Újvidék gyorsvasút nyomvonalán átkelni a nem kijelölt helyeken.

Az illetékesek arra is felhívják a figyelmet, hogy engedély nélkül tilos a peronokon és a vágányoknál tartózkodni az állomásokon és az egész említett szakaszon. A szakemberek már tesztelik a vasutat, tegnap például tizenkétszer közlekedett vonat a különböző szakaszokon. Már a 200 kilométer/órát is elérték. Ezért is szólítják fel a lakosokat a szabályok betartására, mivel ekkora sebességnél a vonat nem tud megállni, ha gyalogos, vagy jármű kerül elé a síneken. Újvidék és Belgrád között egyébként márciustól utazhatunk vonattal.

vasúti sín
Vasúti sínek

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű