Ugrás a tartalomra
Gólya
Illusztráció: Pixabay

Veszélyes vándorlás

2019-10-16
19:58
2019-10-16
20:10
Forrás
hirado.hu
Veszélyes vándorlás néven folytatódik a madarak védelmét szolgáló nemzetközi kampány, amelyben Szerbia és Magyarország is részt vesz.

Az akcióhoz közel egy tucat állam csatlakozott. A kampány a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács kezdeményezésére kezdődött, a vonuló madarakra leselkedő emberi eredetű veszélyeztető tényezőkre hívja fel a figyelmet.

Fürj

Minden évben nagyjából 25 millió madár pusztul el Európában az illegális madármészárlások következtében. Nem elég, hogy a kedvelt és védelmet élvező madárfajokat sem kíméli az élőhelyek eltűnése és a klímaváltozás, állománycsökkenésükhöz még a válogatás nélküli lelövés, csapdázás vagy a megmérgezés is hozzájárul.

Parlagi sas

A nemzetközi kezdeményezés a veszélyeket hét madárfajon keresztül mutatja be. Az úgynevezett hős hetes csapatban parlagi sas, darázsölyv, dögkeselyű, fürj, vadgerle, barátposzáta és a fehér gólya szerepel. A fehér gólya különösen kiemelt faj a Veszélyes vándorlás programban, ez a madár ugyanis talán a leginkább veszélyeztetett.

madarak
védelem
veszélyes vándorlás
Szerbia
Magyarország
Nemzetközi Madárvédelmi Tanács

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.