Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vigyázz rám! Elsős vagyok és közlekedek!

2019-10-10
16:45
2019-10-10
20:00
Forrás
Pannon RTV
Közlekedésbiztonsági csomagot osztott a kisdiákoknak a zentai önkormányzat.

Gyereksereg lepi el a szeptemberi iskolakezdéssel a járdákat és az utakat is. A rájuk való odafigyelés minden közlekedésben résztvevőnek kötelessége, de saját maguk is sokat tehetnek a különböző balesetek elkerülése érdekében. Ehhez minden évben hozzájárul a zentai önkormányzat is egy közlekedésbiztonsági csomaggal, amelyet ma a helyi Petőfi Sándor Általános Iskolában osztottak szét.

Az ajándékcsomagban mellény, kifestő és könyv is került - mutatta stábunknak Ádám, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola elsős tanulója. Ahogyan sok barátja, ő is sokszor jár gyalog az órákra, így nagyon hasznosak számára az új holmik. Így van ezzel Kis Hanna is, aki szerint nagyon sok dologra kell odafigyelni, ha az iskolába indulunk: „Legtöbbször biciklivel jövök, de most autóval érkeztem, mert esett az eső. Az úton figyelni kell a táblákra, hogy hol van zebra, és mindig szét kell nézni.”

Zenta község minden évben saját költségvetésből biztosít az elsősök számára egy közlekedésbiztonsági csomagot. „Számunkra nagyon fontos, hogy a diákok, akik most kezdenek rendszeresen önállóan közlekedni, minél nagyobb biztonságban tegyék meg az iskola és az otthon közötti utat. A közlekedésbiztonsági mellény használatával pedig jobban láthatóvá válnak az ilyen esős napokon is, mint a mai” - magyarázta Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere.

Bár mind a szülők, mind a tanítók igyekeznek a helyes közlekedésre okítani a gyerekeket, fontos, hogy a közlekedés többi résztvevője kiemelt figyelemben részesítse az iskolába igyekvőket, hiszen jelentősen kevesebb a tapasztalatuk, és olykor talán a gyermeki természetből adódóan figyelmetlenek is. Mindnyájunk érdeke azonban, hogy épen és egészségesen érjenek oda az első órára és haza - hangzott el az átadóünnepségen.

Zenta
közlekedésbiztonság
csomag
közlekedés
gyerek
elsős

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.