Ugrás a tartalomra
kuvasz
Pannon RTV

Világbajnok lett a szabadkai származású Homokpusztai Haramia Gádzsó

2017-11-14
17:13
2017-11-14
19:40
Forrás
Pannon RTV
Apró István kuvasza első helyezést ért el a lipcsei 7. World Dog Show-n. A világbajnok négylábú egy szabadkai alomból származik.

A magyarkanizsai Homokpusztai Haramia Gádzsóra lehet büszke egész Vajdaság. Apró Istvánék hétfőn éjjel értek haza Lipcséből, a 7. World Dog Show elnevezésű kutyakiállításról. A gazda csak nemrég fogott bele a kutyatenyésztésbe. Apró István, kutyatulajdonos, Magyarkanizsa: „Versenyekre kell velük menni, ha tenyésztő szeretnél lenni, ez a szuka és a kan most Szerbiában országos bajnokok. Most voltam világkiállításon Lipcsében, ott a kan lett világbajnok.”

A világ legnagyobb kutyakiállítását a Német Kennel Klub rendezte november 8. és 12. között. 73 országból több mint 31 000 kutya érkezett Lipcsébe a World Dog Show-ra és a különféle kísérőrendezvényekre. Közel 25 000 kutya vett részt a World Dog Show-n, négy napon át vonultak fel a fajták legszebbjei. A kuvaszok versenyében mintegy hatvan kutyát neveztek.

kuvasz, Homokpusztai Haramia Gádzsó

Homokpusztai Haramia Gádzsó a szabadkai Sinkovics Miljković Isidora kenneléből származik. Nyolc éve foglalkozik kutyatenyésztéssel. A díjazott egyik testvére, aki szintén több rangos versenyről tért haza nyertesként, ma is a tenyésztő tulajdonában van. Sinkovics Miljković Isidora, kuvasztenyésztő, Szabadka: „Ebben a pillanatban három tenyésztőszukánk van, most tervezek egy szukakölyköt hozni, pont azért, mert nekem eddig jobban sikerült kanokat tenyészteni, sok kan kijött a tenyésztésemből és most hozzájuk keresek megfelelő szukát vérfrissítésre.”

kuvasz

Az első díj mellett még két második helyezést is bezsebeltek a szabadkai Sinkovics Miljković Isidora tenyészetéből származó kutyák. A kuvasz pásztorkutya, valamikor falkában őrizte a nyájat és képes volt elzavarni a farkasokat, de akár még a medvét is. Ma már inkább házőrzőként tartják. A családtagokkal, a gyerekekkel nagyon türelmes, nagyon kötődik hozzájuk.

Homokpusztai Haramia Gádzsó
kuvasz
7. World Dog Show

Most

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.