Ugrás a tartalomra
kuvasz
Pannon RTV

Világbajnok lett a szabadkai származású Homokpusztai Haramia Gádzsó

2017-11-14
17:13
2017-11-14
19:40
Forrás
Pannon RTV
Apró István kuvasza első helyezést ért el a lipcsei 7. World Dog Show-n. A világbajnok négylábú egy szabadkai alomból származik.

A magyarkanizsai Homokpusztai Haramia Gádzsóra lehet büszke egész Vajdaság. Apró Istvánék hétfőn éjjel értek haza Lipcséből, a 7. World Dog Show elnevezésű kutyakiállításról. A gazda csak nemrég fogott bele a kutyatenyésztésbe. Apró István, kutyatulajdonos, Magyarkanizsa: „Versenyekre kell velük menni, ha tenyésztő szeretnél lenni, ez a szuka és a kan most Szerbiában országos bajnokok. Most voltam világkiállításon Lipcsében, ott a kan lett világbajnok.”

A világ legnagyobb kutyakiállítását a Német Kennel Klub rendezte november 8. és 12. között. 73 országból több mint 31 000 kutya érkezett Lipcsébe a World Dog Show-ra és a különféle kísérőrendezvényekre. Közel 25 000 kutya vett részt a World Dog Show-n, négy napon át vonultak fel a fajták legszebbjei. A kuvaszok versenyében mintegy hatvan kutyát neveztek.

kuvasz, Homokpusztai Haramia Gádzsó

Homokpusztai Haramia Gádzsó a szabadkai Sinkovics Miljković Isidora kenneléből származik. Nyolc éve foglalkozik kutyatenyésztéssel. A díjazott egyik testvére, aki szintén több rangos versenyről tért haza nyertesként, ma is a tenyésztő tulajdonában van. Sinkovics Miljković Isidora, kuvasztenyésztő, Szabadka: „Ebben a pillanatban három tenyésztőszukánk van, most tervezek egy szukakölyköt hozni, pont azért, mert nekem eddig jobban sikerült kanokat tenyészteni, sok kan kijött a tenyésztésemből és most hozzájuk keresek megfelelő szukát vérfrissítésre.”

kuvasz

Az első díj mellett még két második helyezést is bezsebeltek a szabadkai Sinkovics Miljković Isidora tenyészetéből származó kutyák. A kuvasz pásztorkutya, valamikor falkában őrizte a nyájat és képes volt elzavarni a farkasokat, de akár még a medvét is. Ma már inkább házőrzőként tartják. A családtagokkal, a gyerekekkel nagyon türelmes, nagyon kötődik hozzájuk.

Homokpusztai Haramia Gádzsó
kuvasz
7. World Dog Show

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:34, Frissítve: 07:50

Újraindult a magyar nyelvű oktatás Feketetón

Az MNT közösségünk életében címmel tartottak lakossági találkozót Feketetón a Magyar Összefogás lista jelöltjei. A Jovan Popović Általános Iskola feketetói kihelyezett tagozatáról is szó volt.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.