Ugrás a tartalomra
Gyakorolnak a diákok
Pannon RTV

Világbajnokká válhatnak a horgosi diákok

2019-10-01
20:24
2019-10-01
21:31
Forrás
Pannon RTV
A horgosi általános iskola háromtagú csapata képviseli majd mások mellett Szerbiát a Lego Robotikai Világbajnokságon, Győrben.

Bende Áron, Búzás Gergő, Kenyeres Imre - a három Kárász Karolinai Általános iskolás igyekszik majd kiharcolni a világbajnoki címet a csaknem 3 ezer versenyző között, akik több mint 80 országot képviselnek majd.

A WRO nemzetközi robotprogramozási vetélkedő szerbiai elődöntőjét Szabadkán tartották meg. A versenyre 22 csapat nevezett be több kategóriában. A döntő a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar termeiben zajlott szeptember 26-án. A horgosi háromtagú csapat bizonyult a legjobbnak az általános iskolások kategóriájában. A fiatalok azóta gyakorolnak a versenyre, hiszen titkos vágyuk, hogy első helyezettként térjenek haza. Kenyeres Imre, a csapat tagja elmondta, a felkészüléshez logika és fantázia is kell: „Egy hónapja intenzíven dolgozunk és hetente 10-15 órát fektettünk bele. Az elkövetkezendő időben pedig még többet próbálunk ráadni, ugyanis ezzel a pontszámmal még nem tudjuk megnyerni a világbajnokságot.”

A WRO robotépítő és robotprogramozó versenyen a gyerekek önállóan felépítenek egy Lego robotot, majd vezérelniük is kell azt az általuk írt programmal. A szerkezetnek hibátlanul kell közlekednie egy okosváros pályáján. „A gyerekeknek meghatározott idejük van arra, hogy a teljesen szétszedett robotot összerakják, korrigálják, leteszteljék. Majd egy három körös versenyen megnézzék, hogy hány pontot tudnak elérni. Minden egyes jó feladat részpontokat ér, a hibákért pontlevonás jár. A végén a két legjobb kör eredménye adódik össze és ez határozza meg a verseny végeredményét” - részletezte a varseny menetét Gazdag Csaba felkészítő tanár.

Bende Áron, Búzás Gergő, Kenyeres Imre a horgosi Kárász Karolinai Általános Iskola három diákja képviseli majd a világversenyen Szerbiát november 8-a és 10-e között. Győrben 3 ezer versenyző között igyekszik majd a horgosi csapat kiharcolni a bajnoki serleget.

világbajnokság
LEGO
Lego Robotikai Világbajnokság
Horgos

Most

17:29, Frissítve: 17:39

Decemberben birkózó világbajnokság lesz Belgrádban

Ezt a birkózók és a szövetség tagjai is hatalmas sikerként élik meg. A zentai Nemes testvérpár, Viktor és Máté is nagyon motivált, hiszen hazai közönség előtt lesz esélyük bővíteni az éremkollekciót.

Népszerű