Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Világnap jár a pattogatott kukoricának is!

2022.01.19
13:07
2022.01.19
16:26
Forrás
Pannon RTV
Ezen a napon több helyen ingyen adnak a mozijegy mellé egy kis rágcsálnivalót.
Pannon RTV

A világszerte kedvelt csemegét az archeológusok szerint már hétezer éve is fogyasztották az amerikai kontinensek középső és déli részein. A 19. század végétől vált elérhetőbbé és nagy népszerűségre tett szert.

Pannon RTV

A mozizások kihagyhatatlan kellékéről persze a filmszínházak is megemlékeznek, és ezen a napon sok helyen ingyen pattogatott kukorica jár a jegy mellé, némi oktató-szórakoztató program társaságában.

Pannon RTV

Jelena Galetin Žakić, marketingmenedzser, Arena Cineplex, Újvidék: „Lesznek jelmezbe öltözött történelmi személyiségeink, pontosabban Kolumbusz Kristóf és egy indián. Egyébként mi minden évben megosztjuk a látogatóinkkal a pattogatott kukorica történelmét, idén pedig egy kicsit élőben is. Úgy tartják, hogy Kolumbusz Kristóf volt az első, aki a 15. század végén hozott pattogatott kukoricát Európába, az indiánok pedig ugyanezt tették a telepesekkel Hálaadás napja alkalmából, tehát pattogatott kukoricát hoztak Amerikába. Ez egy érdekes tény és érdekes akció városszerte, így ne lepődjenek meg, ha pont Kolumbusz Kristóftól kapnak pattogatott kukoricát a városban.”

pattogatott kukorica
popcorn
mozi
világnap

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.