Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Világtalálkozó Oromon

2019-08-11
12:11
2019-08-11
17:28
Forrás
Pannon RTV
Több száz résztvevővel szombat délután megtartották az Oromiak Harmadik Nagy Világtalálkozóját.

A szervezők színes programokkal készültek kicsiknek és nagyoknak is a helyi általános iskola udvarában.

Az oromiak és az elszármazottak rég nem látott rokonokkal, barátokkal találkozhattak a világtalálkozón. Legtöbben Magyarországról érkeztek, de ausztriai és kanadai vendég is voltak. Kazi Károly és családja Magyarországról érkezett az eseményre. A találkozóra a közösségi oldalakon hívták meg az ismerősei. örömmel érkeztek, ugyanis a falut még mindig otthonuknak tekintik - mondta a családfő.

A szervezők számos programmal készültek. Old timerkiállítás, főzőverseny, kirakodóvásár, bűvész és művelődési műsor is várta a látogatókat. A délutánt még színesebbé tette Felméri Péter erdélyi magyar humorista fellépése: „Vicces dolgokról fogok mesélni, leginkább olyasmiről, ami velem történt mostanában, hogy fiam született, feleségem van, meg hogy milyen ez a világ.”

A kezdeményezés három évvel ezelőtt indult. A célja az volt, hogy a faluhoz kötődő embereket, akik ma már szétszóródva élnek a világban egy napra újra összehozza. Évről-évre tömegesebb a rendezvény - mondta Lékó Róbert, az oromi helyi közösség tanácselnöke: „Úgy néz ki, hogy eltaláltuk ezt a találkozót. Ez a nap immár nem csak az oromiaknak szól, hanem a többi szórakozásra, barátságra, kikapcsolódásra vágyó embernek is. Az idén is több rendezvényt foglal magába a világtalálkozó. Holnap lóversenyt tartunk és folyamatban van a Malomfesztivál is. Igyekeztünk mindent augusztusra időzíteni és tartalmas programot kínálni minden korosztálynak.”

Az esti mulatságról Lagzi Lajcsi és csapata gondoskodott.

Orom
világtalálkozó
kiállítás
old timer
bűvész
kirakodóvásár
főzőverseny

Most

Népszerű