Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Villámlással kísért záporokra, felhőszakadásra kell számítani

2023.06.05
08:30
Forrás
Pannon RTV
Narancssárga riasztás van érvényben a délután várható viharok miatt Bácskában és Szerémségben, valamint Szerbia nyugati vidékein is, olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján.

Az ország többi területére sárga figyelmeztetést adtak ki. Délelőtt gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják majd a napsütést Vajdaság-szerte. A délutáni órákban azonban már nagy esély lesz villámlással kísért kiadós záporokra és zivatarokra. A délkeleti szél a zivatarok idején felerősödik, környékükön viharos széllökésekre is számíthatunk. A csúcshőmérséklet a 30 fokot is elérheti a nap legmelegebb időszakában. Szerbia többi vidékén is számottevő csapadékra figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, ugyanis június első hétében folytatódik a változékony időjárás, helyenként kialakuló intenzív záporokkal, zivatarokkal. Rövid idő alatt több mint 20 mm csapadék is hullhat, akár jégeső kíséretében is.

Magyarországon felhőszakadásra elsősorban az Alföldön és a Dél-Dunántúlon, míg zivatarra az ország északkeleti részeit leszámítva, mindenhol számítani kell.

időjárás

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.