Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Virágautomata Zentán

2021.01.18
15:33
2021.01.18
17:17
Forrás
Pannon RTV
A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Mindenkivel megtörtént már, hogy elfelejtett valamilyen jeles napot, vagy későn jutott eszébe, hogy virágot kellett volna vennie. Ilyen esetekben jó szolgálatot tesz az virágautomata, amelyből a nap 24 órájában válogathatunk a benne található csokrokból, cserepes virágokból, ajándékokból.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Terhes Szilvia: „Azért jöttem virágot vásárolni, mert most hirtelen eszembe jutott, hogy egy ismerősnek születésnapja van. Gondoltam kihasználjuk az alkalmat, és kipróbáljuk az automatát. Nagyon egyszerű használni, idősnek, fiatalnak egyaránt ajánlom.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ózsvár Tímea több éve üzemelteti virágüzletét a zentai piac szomszédságában. Gondos piackutatást végezve élt a lehetőséggel, hogy nyugati mintára virágautomatával bővítse kínálatát. A jelenlegi helyzetben az sem volt elhanyagolandó tényező, hogy ezen a módon a vevők maszkhasználat és emberekkel való érintkezés nélkül tudják megvásárolni, többnyire csokorba kötött virágait.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ózsvár Tímea, virágüzlet tulajdonos, Zenta: „Az automata 9 fiókból áll, ami azt jelenti, hogy 9 virágot tudunk elhelyezni bele, akár csokrot, vagy cserepes virágot. Az ár az nem különbözik, az ugyan az, mintha itt bent vásárolná.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A virágbolt tulajdonosától megtudtuk, hogy ugyan még csak pár napja működik az automata, és még csak ismerkednek a lehetőséggel az érdeklődők, de örömre ad okot, hogy a virágbolt munkaideje alatt többször ellenőriznie kell, hogy szükséges-e újratölteni az automata ablakocskáit, pótolva ezzel az elkelt portékákat.

virág
virágautomata

Most

10:26

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.