Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Virágfesztivál Kúlán

2019-04-19
19:02
2019-04-19
19:11
Forrás
Pannon RTV
Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon

Tavaszi színes virágok, facsemeték, dísznövények, kaspók, cserepek, húsvéti dekoráció is megtalálható a vásáron. Kúlán másodszor szervezték meg a két napos rendezvényt az önkormányzat támogatásával, a turisztikai szervezet lebonyolításában. A virágfesztivál holnap estig tart nyitva.

Virágba borult a Josip Kramer utca Kúlán. Színes, illatozó virágokat, bokrokat, facsemetéket, kerti dekorációt kínáltak a Virágfesztiválon a vásárlók, nézelődők legnagyobb örömére. 

Sípos Ilona, Kúla: „Nagyon szép a kiállítás és kellemes végigsétálni, szép az idő így húsvét előtt. Az árak kedvezőek, úgyhogy mindenki amit akar, találhat kedvező áron.”

Több mint ötven kiállító kínálja portékáját. A legkelendőbbek a tavaszi virágcsemeték. Péter Rudolf, virágtermelő, Kupuszina: „A legolcsóbbak az ilyen aprók, a petúnia, begónia, alizium, ezek három darab száz dinár úgyhogy 33 dinár darabja, a legdárgábbak pedig háromszáz dinár ezek a kaliopák, a félfutó muskátlik meg az között, ötven, száz, százötven dinár között értékesítjük, úgyhogy elég olcsón.”

A Népkör Magyar Művelődési Központ húsvéti ikebanákkal, díszített mézeskalácstojásokkal, varott szatyrokkal és egyéb ajándéknak is megfelelő dísz és használati tárgyakkal vesz részt a vásárral egybekötött kiállításon. Kanyó Hajnalka, vezető, kézimunkacsoport, Kúlai Népkör MMK: „Négy-öt asszony munkáit láthatjuk, a Népkör tagjaié, a kézimunka csoport tagjai, mézeskalács található, ikebana susnyából, babák susnyából, quilling tojások, articsóka technikával készült tojások.”

A nézelődők hangulatos zeneszó mellett válogathatnak a portékából, lángos, kürtöskalács és egyéb finomságok is fogyaszthatók a helyszínen.

A Virágfesztivál színes, vidám hangulatot varázsolt Kúla központjába. A vásárlókat, nézelődőket pénteken este nyolc óráig, valamint szombaton reggel nyolctól este húsz óráig várják.

Kúla
virágfesztivál

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.