Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Virágfesztivál Kúlán

2019-04-19
19:02
2019-04-19
19:11
Forrás
Pannon RTV
Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon

Tavaszi színes virágok, facsemeték, dísznövények, kaspók, cserepek, húsvéti dekoráció is megtalálható a vásáron. Kúlán másodszor szervezték meg a két napos rendezvényt az önkormányzat támogatásával, a turisztikai szervezet lebonyolításában. A virágfesztivál holnap estig tart nyitva.

Virágba borult a Josip Kramer utca Kúlán. Színes, illatozó virágokat, bokrokat, facsemetéket, kerti dekorációt kínáltak a Virágfesztiválon a vásárlók, nézelődők legnagyobb örömére. 

Sípos Ilona, Kúla: „Nagyon szép a kiállítás és kellemes végigsétálni, szép az idő így húsvét előtt. Az árak kedvezőek, úgyhogy mindenki amit akar, találhat kedvező áron.”

Több mint ötven kiállító kínálja portékáját. A legkelendőbbek a tavaszi virágcsemeték. Péter Rudolf, virágtermelő, Kupuszina: „A legolcsóbbak az ilyen aprók, a petúnia, begónia, alizium, ezek három darab száz dinár úgyhogy 33 dinár darabja, a legdárgábbak pedig háromszáz dinár ezek a kaliopák, a félfutó muskátlik meg az között, ötven, száz, százötven dinár között értékesítjük, úgyhogy elég olcsón.”

A Népkör Magyar Művelődési Központ húsvéti ikebanákkal, díszített mézeskalácstojásokkal, varott szatyrokkal és egyéb ajándéknak is megfelelő dísz és használati tárgyakkal vesz részt a vásárral egybekötött kiállításon. Kanyó Hajnalka, vezető, kézimunkacsoport, Kúlai Népkör MMK: „Négy-öt asszony munkáit láthatjuk, a Népkör tagjaié, a kézimunka csoport tagjai, mézeskalács található, ikebana susnyából, babák susnyából, quilling tojások, articsóka technikával készült tojások.”

A nézelődők hangulatos zeneszó mellett válogathatnak a portékából, lángos, kürtöskalács és egyéb finomságok is fogyaszthatók a helyszínen.

A Virágfesztivál színes, vidám hangulatot varázsolt Kúla központjába. A vásárlókat, nézelődőket pénteken este nyolc óráig, valamint szombaton reggel nyolctól este húsz óráig várják.

Kúla
virágfesztivál

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.