Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/David Keyton

Vitorláshajóval kel át az Atlanti-óceánon Greta Thunberg

2019.07.29
19:58
Forrás
Tanjug, index.hu
A klímaváltozás elleni küzdelem aktivistája, a 16 éves svéd gimnazista versenyvitorlással kel át az Atlanti-óceánon, hogy részt vegyen az ENSZ New York-i klímacsúcsán.

A vitorlás a legkorszerűbb napelemekkel és vízalatti áramfejlesztővel is fel van szerelve, így károsanyag-kibocsátás nélkül állíthatnak rajta elő elektromosságot.

Thurnberget egy egész stáb kíséri majd útján, a papája, valamint egy filmes mellett többek között a monacói herceg unokája is csatlakozik majd hozzá.

Greta Thunberg
klímaváltozás
klímacsúcs
Atlanti-óceán
vitorláshajó

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.