Ugrás a tartalomra

Vitorláshajóval kel át az Atlanti-óceánon Greta Thunberg

2019.07.29
19:58
Forrás
Tanjug, index.hu
A klímaváltozás elleni küzdelem aktivistája, a 16 éves svéd gimnazista versenyvitorlással kel át az Atlanti-óceánon, hogy részt vegyen az ENSZ New York-i klímacsúcsán.

A vitorlás a legkorszerűbb napelemekkel és vízalatti áramfejlesztővel is fel van szerelve, így károsanyag-kibocsátás nélkül állíthatnak rajta elő elektromosságot.

Thurnberget egy egész stáb kíséri majd útján, a papája, valamint egy filmes mellett többek között a monacói herceg unokája is csatlakozik majd hozzá.

Greta Thunberg
klímaváltozás
klímacsúcs
Atlanti-óceán
vitorláshajó

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.