Ugrás a tartalomra
Topolyai tó
Pannon RTV

A vizek minőségét vizsgálják Topolyánál

2019-09-10
17:09
2019-09-10
19:53
Forrás
Pannon RTV
Az IPA-projekt a Topolyai Völgyek Természeti Park területén zajlik.

Ezzel kapcsolatban tartottak ma kerekasztal-beszélgetést a bácskai településen.

Kerekasztal

A természeti parkban már folyamatban van a víztározó és a talajvíz minőségének követése. A mérőpontok a parti sáv különböző növényzetű területein találhatók, hogy kimutatható legyen a parti növényzet szerepe a környező területekről érkező szennyeződés csökkentésében. A kapott adatok alapján készülnek el a felszíni vizek part-menti növényzetének telepítésére és fenntartására vonatkozó irányelvek, valamint a Topolyai-tó egy partszakaszán létesítendő zöldterület részletes terve - ismertette Szabados Klára, a Tartományi Természetvédelmi Intézet munkatársa.

IPA-projekt plakátja

„Azért vagyunk Topolyán, hogy a meghívott területhasználó csoportokat értesítsük erről a projektumról és megtudjuk, hogy hogyan képzelik el ők el a tóparti zöld védősávot. Mi ezeket a védősávokat többhasznú sávokként képzeljük el, tehát az mellett, hogy szűrik a szennyezést, élőhelyet is biztosítanak úgy a védett fajok, mint a vadászható fajok számára. Mindenképpen fontos szerepet tölthetnek be a helyi lakosság rekreációs igényeinek teljesítésében, vagy akár az ökológiai oktatás fejlesztésében is” - mondta a projekt szakmai vezetője.

Topolya
víz
minőség
Tartományi Természetvédelmi Intézet
IPA projekt

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű