Ugrás a tartalomra
Topolyai tó
Pannon RTV

A vizek minőségét vizsgálják Topolyánál

2019-09-10
17:09
2019-09-10
19:53
Forrás
Pannon RTV
Az IPA-projekt a Topolyai Völgyek Természeti Park területén zajlik.

Ezzel kapcsolatban tartottak ma kerekasztal-beszélgetést a bácskai településen.

Kerekasztal

A természeti parkban már folyamatban van a víztározó és a talajvíz minőségének követése. A mérőpontok a parti sáv különböző növényzetű területein találhatók, hogy kimutatható legyen a parti növényzet szerepe a környező területekről érkező szennyeződés csökkentésében. A kapott adatok alapján készülnek el a felszíni vizek part-menti növényzetének telepítésére és fenntartására vonatkozó irányelvek, valamint a Topolyai-tó egy partszakaszán létesítendő zöldterület részletes terve - ismertette Szabados Klára, a Tartományi Természetvédelmi Intézet munkatársa.

IPA-projekt plakátja

„Azért vagyunk Topolyán, hogy a meghívott területhasználó csoportokat értesítsük erről a projektumról és megtudjuk, hogy hogyan képzelik el ők el a tóparti zöld védősávot. Mi ezeket a védősávokat többhasznú sávokként képzeljük el, tehát az mellett, hogy szűrik a szennyezést, élőhelyet is biztosítanak úgy a védett fajok, mint a vadászható fajok számára. Mindenképpen fontos szerepet tölthetnek be a helyi lakosság rekreációs igényeinek teljesítésében, vagy akár az ökológiai oktatás fejlesztésében is” - mondta a projekt szakmai vezetője.

Topolya
víz
minőség
Tartományi Természetvédelmi Intézet
IPA projekt

Most

23:34

Kórházban a brit miniszterelnök

Kórházba szállították vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnököt, akiről tíz napja állapították meg, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.