Ugrás a tartalomra
Topolyai tó
Pannon RTV

A vizek minőségét vizsgálják Topolyánál

2019-09-10
17:09
2019-09-10
19:53
Forrás
Pannon RTV
Az IPA-projekt a Topolyai Völgyek Természeti Park területén zajlik.

Ezzel kapcsolatban tartottak ma kerekasztal-beszélgetést a bácskai településen.

Kerekasztal

A természeti parkban már folyamatban van a víztározó és a talajvíz minőségének követése. A mérőpontok a parti sáv különböző növényzetű területein találhatók, hogy kimutatható legyen a parti növényzet szerepe a környező területekről érkező szennyeződés csökkentésében. A kapott adatok alapján készülnek el a felszíni vizek part-menti növényzetének telepítésére és fenntartására vonatkozó irányelvek, valamint a Topolyai-tó egy partszakaszán létesítendő zöldterület részletes terve - ismertette Szabados Klára, a Tartományi Természetvédelmi Intézet munkatársa.

IPA-projekt plakátja

„Azért vagyunk Topolyán, hogy a meghívott területhasználó csoportokat értesítsük erről a projektumról és megtudjuk, hogy hogyan képzelik el ők el a tóparti zöld védősávot. Mi ezeket a védősávokat többhasznú sávokként képzeljük el, tehát az mellett, hogy szűrik a szennyezést, élőhelyet is biztosítanak úgy a védett fajok, mint a vadászható fajok számára. Mindenképpen fontos szerepet tölthetnek be a helyi lakosság rekreációs igényeinek teljesítésében, vagy akár az ökológiai oktatás fejlesztésében is” - mondta a projekt szakmai vezetője.

Topolya
víz
minőség
Tartományi Természetvédelmi Intézet
IPA projekt

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.