Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Vízszintemelkedés a Tiszán, a Dunán és a Száván

2021.12.30
12:10
2021.12.30
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az előrejelzések szerint az említett folyókon további emelkedés várható.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Tisza vizének hőmérséklete már 3 Celsius fok alatti, így a benne élő halak többsége már nem táplálkozik, ekkora már elvermelik magukat, ami azt jelenti, hogy a halak a víz aljára mennek és keresnek egy nagyobb mélyedést és itt töltik téli álmukat - mondják a szakértők.

Tóth András, magyarkanizsai horgász: „Azok a halak, amik most még táplálkoznak, azok a süllő és a csuka. Ők próbálnak a kis halak után menni, ott találnak táplálékot és még meg lehet említeni a márnát, ami úgy szintén most még táplálkozik. Van még egy hal, aminek ez az igazi szezonja, a menyhal, amiből sajnos a Tiszában nagyon kevés van.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A ma reggeli adatok szerint a hivatalos zentai vízmércénél 281 centiméter volt a Tisza vízállása, ez 12 centiméterrel több, mint a tegnap reggeli vízállás. Egyébként az elkövetkező napokban is számíthatunk majd a vízszint emelkedésére. A folyó hőmérséklete Zentánál 2,8 Celsius fok jelenleg.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Duna és a Száva vízszintje is megemelkedett az elmúlt napokban. Újvidéknél tegnap reggel még 93 centiméter volt a folyó vízállása, ez ma reggelre 111 centiméterre emelkedett. A hivatalos adatok szerint a Száva belgrádi szakaszánál tegnap még 264 centimétert mértek, ez ma reggelre 279 centiméterre növekedett.

Magyarkanizsa
Tisza
vízszint

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű