Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Winterfest Újvidéken

2018-11-28
17:27
2018-11-28
18:13
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött Újvidéken a Winterfest karácsonyi vásár és rendezvénysorozat. A központi téren kialakított karácsonyi faluban forralt bor, kürtős kalács és sok karácsonyi finomság várja a látogatókat.

A főtéren már minden árus kirakodott, a szervezők pedig az utolsó simításokat végzik az esti koncertekre. Mától ugyanis minden este dalra fakad a varázslatos karácsonyfa, melyet gyermekkórusok népesítenek be. Jelena Jovičić, PR, Color Media Group: „Egészen december 29-éig minden este hat órakor gyermekkórusok, felnőttkórusok és énekesek lépnek fel a mögöttünk látható Éneklő Fenyőn, pénteken és szombaton pedig újvidéki lemezlovasok és fiatal együttesek lépnek színpadra. Mindenkit szeretettel várunk a gyermekkórusok fellépésére, melyek nem csak Újvidékről, hanem Vajdaság egész területéről érkeznek.”

Jovan Pavlović, Kurjak borászat:
„- A karácsonyi vásár elképzelhetetlen forralt bor nélkül, így van ez Újvidéken is. Mivel várják a vendégeket az idei Winterfest-en?
- Forralt borral, karlócai hazai borokkal.
- Többféle bor közül lehet válogatni?
- Hogyne, ezek itt mind vajdasági borok.”

A tartományi székvárosban már tíz éve a kürtős kalács is elengedhetetlen tartozéka a karácsonyi vásárnak. Kocsis József, kürtős kalács készítő, Szenttamás:
„- Ez a tizedik karácsony lesz, hogy mi itt vagyunk. Ott kezdtük a portába, aztán meg itt a téren.
- Hányféle kürtős kalács van?
- Van hét-nyolcféle, most jelenleg hatféle. Cimetes, csokoládé, vanília, plazma kekszes, diós, kókuszos.”

A Winterfest programjain kívül a tartományi székvárosban a téli ünnepek idején még egy különleges attrakció várja az idelátogatókat. A Jégerdőt először tavaly állították fel a Dunaparkban, és idén is lesz korcsolyázási lehetőség a szabadban, nagyban zajlanak a munkálatok a pálya felállításán. Tehát jövő héttől, pontosabban december hetedikétől már korcsolyázni is lehet majd, a Duna parkban kialakított jégpályán.

Ami pedig az árakat illeti, a tartományi székvároshoz képest kedvezőnek mondhatók. A jégerdőbe a belépő kétszáz dinár, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, ugyanennyiért lehet korcsolyát bérelni. Kétszáz dinár a kürtős kalács, 100-150 dinár a forralt bor.

Újvidék
Winterfest
karácsony

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.