Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A zentai Stevan Sremac Általános Iskola lett a legjobb határon túli csapat a Bátrak Ligájában

2019-06-08
14:42
2019-06-08
19:26
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a Bátrak Ligája - Rákóczi kupa iskolai vetélkedősorozat, amelynek döntőjét Budapesten rendezték meg. A fináléra 14 magyarországi és határon túli általános iskola csapata kvalifikálta magát.

Vajdaságból a zentai Stevan Sremac, a szabadkai Majsai Úti és a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola diákjai voltak ott a döntőben.

Akadálypályák, távirányítós tankvezérlés, puzzle - csak néhány azon feladatok és pályák közül, amiket a Bátrak Ligája finalistáinak kellett teljesíteni a budapesti Sport11 Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban. A horgosi Molnár Maja félelmeit legyőzve falmászásban gyűjtötte csapata pontjait.

Molnár Maja, tanuló, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Nagyon féltem. Ott legfölül nagyon nagyon rossz érzés. Az a gondolat van benned, hogy lehet, hogy mindjárt leesek, de ugye ki voltunk biztosítva, azonban még is megfordul a fejedben.”

Sok gyereknek a céllövészet volt a kedvence.
Újhelyi Levente, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Viszonylag nehéz volt célozni. Lassan és pontosan kellett lőni.”

 

Az ügyességi feladatok teljesítése mellett Kárpát-medencei barátságok is szövődnek - mondta az eseményen Hajnal Virág, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője: „Minden ami jó gyakorlat és nagyon értékes Magyarországon, abból ne maradjanak ki a határon túli gyerekek se. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt kilenc évben minden egyes programot mindenki úgy valósít meg a magyar kormányzaton belül a partnerein keresztül, hogy a Kárpát-medencei egységes térben gondolkodunk, tehát ha egy magyarországi diáknak itt a helye egy ilyen megmérettetésen, akkor egy vajdasági, egy erdélyi, egy kárpátaljai, egy felvidéki fiatalnak is itt a helye.”

A megmérettetésre idén először érkeztek vajdasági tanulók.
Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT (Magyar Összefogás): „Hiszem azt, hogy a mai napon, a mai versenyen a tanulók újabb élményekkel fognak hazatérni, újabb barátságok fognak köttetni és, hogy az elkövetkező időszakban is örömmel és lelkesedéssel fognak jelentkezni az ilyenfajta megmérettetésekre.”

A vajdasági csapatok közül a zentai Stevan Sremac Általános Iskola tanulói érték el a legjobb eredményt, ők a dobogó második fokára állhattak fel.

Latinyák Euridike, testnevelőtanár, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „A feladatok igazi kihívások voltak számunkra, de valójában meg kell, hogy dicsérjem a csapattagokat, mert maximálisan teljesítettek és mindenki elégedett az eredményünkkel.”

A Bátrak Ligája budapesti döntőjét a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola nyerte, akik a legjobb határon túli résztvevő címet begyűjtő zentaiakkal egyetemben egy öt napos balatoni nyaralással gazdagodtak.

 

Bátrak Ligája - Rákóczi Kupa
Jerasz Anikó
Stevan Sremac Általános Iskola
Hajnal Virág

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:59

Elhunyt Sára Sándor

Meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű