Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zökkenőmentes a hó eltakarítása Vajdaságban

2019-01-08
15:59
2019-01-08
16:53
Forrás
Pannon RTV
Szerbia-szerte havazott az elmúlt napokban, és a csapadékos időnek még nincs vége. Ez megnehezítette, és megnehezítheti a közlekedést is.

Magyarkanizsa és Törökkanizsa községben is elsődleges szempont volt a hóeltakarítás és az utak sózása. Az illetékesek elmondták, hogy az utak tisztítása mellett fontos felhívni a lakosság figyelmét a biztonságos közlekedésre is.

Törökkanizsa községhez tartozik a Gyála-Tiszasziget határátkelő is, ahol szintén zökkenőmentesen folyik az utak tisztítása.

Orosz Urbán Csilla, alpolgármester, Törökkanizsa: „A törökkanizsai önkormányzat területén, a 9 településen az önkormányzat a helyi utak karbantartásáért és tisztításáért felelős. November folyamán a téli karbantartására a Vojput került kiválasztásra. Az önkormányzatunk erre a célra 2 millió 300 ezer dinárt különített el, ez az időjárási viszonyok függvényében kerül majd felhasználásra a harmadik hónap végéig.”

A magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat felkészült a hóesésre. A községben 250 tonna sót láttak elő erre az idényre, ebből 220 tonna már elfogyott, de dolgoznak az utánpótláson.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A téli szolgálat 2018 november elsejével indul be, és 2019 április elsejéig tart. A magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalatnak, mint közút kezelő szolgálatnak elsődleges feladata a síkosságmenetesítés és a hótalanítás, hóeltakarítás az utakról. Az említett munkák koordinálásával és felügyeletével a közút kezelő van megbízva, ugye azok mi vagyunk. A síkosságmentesítést és a hó eltakarítását a horgosi Tiszamenti Vízművekkel végezzük el.”

Vajdaság más részein is zökkenőmentes a hó eltakarítása, és a jeges utak járhatóvá tétele. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet azonban a várható csapadék és az éjszakai fagyok miatt figyelmeztetést adott ki. Az illetékesek felhívják a járművezetők figyelmét arra, hogy ilyen körülmények között elengedhetetlen a megfelelő téli felszerelés használata, a közlekedési szabályok tiszteletben tartása, valamint azt tanácsolják a sofőröknek, hogy igazodjanak az időjárási viszonyokhoz, és tartsák be a biztonságos követési távolságot a balesetmentes közlekedés érdekében.

Magyarkanizsa
Törökkanizsa

Most

17:31, Frissítve: 18:17

Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta Budapesten

Nagy Arnold címvédő a mai előfutamon sikeresen győzedelmeskedett, ami azt jelenti, hogy a Temerint képviselő vajdasági lovas és Fantázia lova biztosan ott lesznek a holnapi középfutamon.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.