Ugrás a tartalomra

Zombifelvonulás Belgrádban - FOTÓK

2023.09.30
19:41
2023.11.02
08:26
Forrás
Tanjug, Pannon RTV
A 17. Belgrádi Szerb Fantasyfilm Fesztivál részeként már tizedik alkalommal vonultak utcára a zombinak, vagyis élő halottnak öltözött filmrajongók.

Céljuk a filmművészet, valamint a sminkek, maszkok és speciális effektek megalkotóinak népszerűsítése. A felvonulásra mintegy 200 ember jelentkezett, akik mindannyian feltűnő sminket kaptak az ezzel foglalkozó profiktól.

A szervezők elmondták, egyre több gyerek is részt vesz a programon, és az is szembetűnő, hogy a kicsik cseppet sem félnek a bizarr kinézetű zombiktól. „Van, hogy jobban megijedek, mint ők” - nyilatkozta a Tanjug hírügynökségnek Višnja Radosavljević, a fesztivál vezetője.

zombi
fim

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 16:33

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.