Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

A zuhogó eső sem ijesztette el a babfőzőket Temerinben

2019-06-01
20:12
2019-06-01
20:26
Forrás
Pannon RTV
Rotyogott a bab az üstökben, mint az előző években, amikor június első hétvégéjén hét ágra sütött a nap. A tamburazenekar fellépése, a sport- és ügyességi játékok, az esti koncertek sem maradtak el.

Az ügyességi játékokat is zuhogó esőben vívták a vállalkozó kedvű versenyzők. Hasonló kitartásra volt szükség az esőben való tüzeléshez és főzéshez, a Babfőző Versenyt mégsem hagynák ki semmi pénzért sem a visszatérő főzőmesterek. Úri Zoltán is közéjük tartozik, a korábbi években volt már győztes és második helyezett is: „Iszunk, eszünk, szórakozunk. Az embernek ritkán van ilyen alkalma. Ez a babfőző verseny Temerinben igazi nagy rendezvény, nem is tudom, hogy van-e ettől nagyobb valahol is. Nagyon érdekes, tele programokkal reggeltől estig, előző este programok, úgyhogy igazán élvezzük, csak most kimondottan az idő elrontotta az egészet, de hát most így van.”

A rendezvény tehát idén is tömeges, senki sem vonta vissza a részvételt, s a gazdag programból sem mondtak le egyetlen műsorszámot sem. Tamara Šite, megbízott igazgató, Községi Idegenforgalmi Szervezet, Temerin: „Nagyon elégedettek vagyunk, tekintettel arra, hogy reggel óta esik. Azt hittük, majd lemondják a részvételt a csapatok, de nem, mindenki eljött, amint látják. Nyugodtan sétáljanak körbe, minden csapat a helyén van. Biztosítottunk mindenki számára sátort, behúzódtak az eső elől, és ott élvezik a versenyt.”

Jótékonykodtak is, több mint háromezer ingyen adagot osztottak ki, és egyben gyűjtést is szerveztek két szegény sorsú temerini családnak.

Temerin
Babfőző Verseny

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.