Ugrás a tartalomra
Pixabay

100 ezer üdülési utalványt osztanak ki jövőre

2022.12.16
08:57
Forrás
Magyar Szó
Ötszáz millió dinárt hagyott jóvá a szerb kormány a jövő évi üdülési utalványokra, 100 ezer utalványt osztanak ki egyenként 5000 dinár értékben.

Mint a korábbi években is, az utalványokat az adott év november 20-ig lehet felhasználni, a jogosultak köre pedig továbbra is a nyugdíjasok, a munkanélküliek, az egyetemisták, a támogatásokra szorulók, az ápolási díjra jogosultak, továbbá azok a munkaviszonyban levők, akiknek a havi bevétele nem haladja meg a 70.000 dinárt. 

A szerb kormány csütörtöki ülésén többek között döntött a lisztet előállítók támogatásáról is, további valamivel több mint 190 millió dinárt biztosít a megsegítésükre.

üdülési utalvány
Szerbia
turizmus

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.