Ugrás a tartalomra
Vírus mikroszkóp alatt
Pixabay/qimono/illusztráció

11 személy betegedett meg Szerbiában nyugat-nílusi lázban

2018-07-11
13:56
Forrás
Pannon RTV
Tizenegy személy betegedett meg Szerbiában nyugat-nílusi lázban - közölte a Batut Közegészségügyi Intézet.

Vírust terjesztő fertőzött szúnyogokat 29 helyszínen fedeztek fel. A legtöbb beteg a dél-bánáti körzetben van, ott öten kapták el a nyugat-nílusi lázat. Belgrádban négyen, Dél-Bácskában és a Duna-menti körzetben egy-egy személy fertőződött meg.

szerbia
Batut Közegészségügyi Intézet
nyugat-nílusi láz

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.