Ugrás a tartalomra
Vírus mikroszkóp alatt
Pixabay/qimono/illusztráció

11 személy betegedett meg Szerbiában nyugat-nílusi lázban

2018-07-11
13:56
Forrás
Pannon RTV
Tizenegy személy betegedett meg Szerbiában nyugat-nílusi lázban - közölte a Batut Közegészségügyi Intézet.

Vírust terjesztő fertőzött szúnyogokat 29 helyszínen fedeztek fel. A legtöbb beteg a dél-bánáti körzetben van, ott öten kapták el a nyugat-nílusi lázat. Belgrádban négyen, Dél-Bácskában és a Duna-menti körzetben egy-egy személy fertőződött meg.

Szerbia
Batut Közegészségügyi Intézet
nyugat-nílusi láz

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.