Ugrás a tartalomra

1300 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020.11.09
22:10
2020.11.10
13:01
Forrás
covid19.rs
A hétfői szerbiai járványügyi jelentés szerint 8397 koronavírustesztet végeztek el az elmúlt 24 órában, ebből 1318 ember eredménye volt pozitív. Szabadkán 25 személyt kezelnek.

Egy nap alatt 11 páciens hunyt el a betegség szövődményeinek következtében, ezzel az elhunytak száma 901-re emelkedett, a halálozási arány 1,41 százalék. 

Kórházakban 2637 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, lélegeztetőgépen 119 páciens van.

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegén jelenleg 25 beteget kezelnek, az intenzív osztály koronavírus-egységében két páciens van lélegeztetőgépen - írja közleményében Stevan Bakić, Szabadka polgármestere. A városban uralkodó járványhelyzettel kapcsolatban elmondta, az adatokból az látszik, a város lakói tiszteletben tartják az intézkedéseket, de nem szabad lazítani. Továbbra is felelősségteljes viselkedésre és fegyelemre inti Szabadka lakosait. A fiatalokat felszólította arra, hogy ne gyülekezzenek nagyobb számban.

A város polgármestere megköszönte az ápolók és az egészségügyi intézmények dolgozóinak munkáját.

A szerbiai szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma sokkal veszélyesebb az előzőnél, emiatt hatalmas nyomás nehezedik az ország egészségügyi rendszerére. Az elkövetkező tíz napban az emberek kerüljék a felesleges kontaktusokat és a lehető legszigorúbban tartsák be az óvintézkedéseket, figyelmeztetett a szerb egészségügyi miniszter. A Közügyek vendége a téma kapcsán Dr. Úri Emese, a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház igazgatója volt.

koronavírus
Szerbia
fertőzöttek
elhunytak

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.