Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

140 éve az újságírók szolgálatában

2021.11.18
15:40
2021.11.18
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV székházában jártak a Szerbiai Újságírók Egyesületének képviselői.

A Szerbiai Újságírók Egyesülete 140 éve segíti a szerbiai médiamunkásokat. Kisebb kölcsönöket biztosítanak, és az egészségügyi ellátás terén is segítséget nyújtanak. Emellett szakmai képzéseket is szerveznek. Az elmúlt időszakban a szervezet képviselői a helyi és a kistérségi médiumokat látogatják, hogy a helyi problémákról is beszéljenek.

Pannon RTV

A szerbiai újságírók számos olyan kihívással küzdenek, amelyek kihatnak a munkájukra, a médiaházak hétköznapi működésére. Ebbe bele tartozik az is, hogy olykor a médiatámogatásra szánt helyi önkormányzati pénzügyi keret szűknek bizonyul - erről is beszéltek a Szerbiai Újságírók Egyesületének képviselői a Pannon RTV-ben tett látogatásuk alkalmával. A szervezet 140 esztendeje segíti a szakma képviselőit, beleértve a jogi tanácsadást, az újságírók egészségügyi ellátásának támogatását, vagy kisebb kölcsönök folyósításának lehetőségét. Nino Brajović, főtitkár, Szerbiai Újságírók Egyesülete: „Szükség mutatkozik arra, hogy meglátogassuk a kollégákat, hogy meglátogassuk a média képviselőit, hogy meghallgassuk a problémáikat, illetve, hogy meghallgassuk javaslataikat a médiarendszerrel kapcsolatban, a médiastratégia és az új törvények elfogadása kapcsán.”

Pannon RTV

Kiemelték, hogy a kistérségi és a helyi médiumokra igazán nagy szükség van, hiszen ezek az intézmények azok, amelyek hiteles információkat biztosítanak a működési körzetükben élőknek. Živojin Rakočević, elnök, Szerbiai Újságírók Egyesülete: „Azt hiszem, hogy önök megmutatták a fortélyát annak, hogyan kell, hogy egy helyi média végezze a feladatát. Mi a Szerbiai Újságírók Egyesületében hisszük, hogy a helyi média a szabadság alappillére, és hogy előremozdítja a médiaközösség helyzetét.”

Pannon RTV

A Szerbiai Újságírók Egyesületének elnöke arról is beszélt, hogy a pozitív példák ösztönözhetik a helyi és kistérségi tájékoztatási eszközöket arra, hogy változtassanak egyes berögződéseken, és nyissanak a különböző témák és az emberek, azaz a médiafogyasztók felé.

újságíró
újságírás
Szerbiai Újságírók Egyesülete
média
Nino Brajović
Živojin Rakočević

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.