Ugrás a tartalomra

1400 rendőr kiképzésére írt ki pályázatot a szerbiai Belügyminisztérium

2021.03.31
11:41
2021.03.31
18:24
Forrás
Pannon RTV
Azok a fiatalok, akik a jövőjüket egyenruhában képzelik el, április 8-ig jelentkezhetnek az oktatásra. Szabadkán a közeljövőben 42 újoncot alkalmaznának. A rendőrtanoncoknak különböző feltételeknek kell megfelelniük.

Közrendőrt, illetve közlekedési rendőrt, valamint közösségi és határrendészeti személyt is alkalmazna a szerbiai Belügyminisztérium azon fiatalok közül, akik sikeresen teljesítik a kiképzést. Nikola Broćilović nyomozó szeretne lenni.

"Nagyapám és édesapám is rendőr volt. A nyomdokaikba szeretnék lépni és olyan sikeres lenni, mint ők. A kábítószerosztályon szeretnék sikeres nyomozó lenni."

Szabadkán a közeljövőben 42 újoncot alkalmaznának. A rendőrtanoncoknak különböző feltételeknek kell megfelelniük.

Morel Laura, rendőrtiszt: "A jelentkezőknek szerb állampolgároknak kell lenniük. A kórhatár 18-24 év és négy éves középiskolai végzettséggel kell rendelkezniük. Emellett B-kategóriás gépjárművezetői jogosítvánnyal, valamint más biztonsági feltételeknek is meg kell felelniük. Fontos, hogy bejelentett lakhelyük legyen a szervezeti egység területén, ahol konkrétan pályának, ebben az esetben a szabadkai, a kishegyesi, vagy a topolyai körzet területén. Fontos megemlíteni, hogy ebben az esetben a kettős állampolgárság nem akadály. Szintén nagyon fontos, hogy azok a diákok is tudnak jelentkezni, akik jelenleg a középiskola negyedik osztályát fejezik."

A kiképzésre olyan egyetemisták is pályázhatnak, akik a Kriminalisztikai Rendőrakadémiát fejezték be, ebben az esetben a felső korhatár 27 év. A jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információt a copo.edu.rs honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Belügyminisztérium
pályázat
rendőr
oktatás

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű