Ugrás a tartalomra

1476 fertőzött és 39 áldozat Szerbiában

2020.04.03
15:20
2020.04.04
14:35
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg 874 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek kórházakban, 81-en vannak lélegeztetőgépen. Az elhunytak száma Szerbiában már 39. Megérkezett Belgrádba az orosz segélyt szállító repülőgép.

16:00 - Megérkezett az első oroszországi segélyszállítmány Szerbiába. Oroszország védőmaszkokat, egészségügyi felszereléseket és lélegeztetőgépeket adományoz Szerbiának. Az egészségügyi eszközök mellett nyolc járványügyi szakember is érkezett, akik segítenek felvenni a harcot a koronavírus terjedésével szemben.

15:30 - 305 új koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában és nyolc személy hunyt el a kór következményeként Szerbiában. A koronavírussal kapcsolatos legújabb adatokat ide kattintva érhetik el.

14:55 - A szerb kormány javaslata szerint minden munkaadó teljes fizetést folyósítson azon dolgozóinak, akik munkájuk során közvetlen fertőzésveszélynek lettek kitéve, ennek következtében pedig önkaranténba kerültek, vagy fertőződtek meg koronavírussal. Részletek: Teljes fizetés az önkaranténban lévőknek, ha...

10:23 -Szerbiában összesen 1388 különböző korú embert bírságoltak meg a kijárási tilalom megsértéséért. Részletek: Több mint 64 millió dinár bírságot róttak ki a kijárási tilalmat megszegőknek

9:30 - Orvosi berendezések beszerzésére 4,9 millió eurót ad az Európai Unió Szerbiának. Az erről szóló egyezményt ma délután egy órakor írják alá. A koronavírus-járvány miatt már több segítség is érkezett Szerbiába. Kínából több millió védőmaszk és szakember érkezett, de Francia- és Oroszország is támogatja Szerbiát a nehéz időkben.

fertőzés
betegség
járvány
COVID-19
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-fertőzés
koronavírus

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.