Ugrás a tartalomra

1510 új fertőzött, 11 áldozat egy nap alatt

2021.08.21
15:42
2021.08.21
17:33
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Nőtt az egy nap alatt a koronavírus következtében elhunytak száma Szerbiában.

11-en haltak meg 24 óra alatt a legfrissebb jelentés szerint, ezzel 7206-ra emelkedett az áldozatok száma a járvány kezdete óta. 11 521 személyt teszteltek és 1510 új fertőzöttet regisztráltak. 938 páciens szorul kórházi kezelésre, 30-an vannak lélegeztetőgépen.

Szinte változatlan azon covid-betegek száma, akiket az újvidéki Vajdasági Klinikai Központban kezelnek. Most 71 ilyen személyt ápolnak, tegnap 73-an voltak. Továbbra is öten vannak mesterséges lélegeztetésen. Koronavírusos pácienst a kamenicai tüdőintézetben nem kezelnek.

Jövő héten ül össze a szerbiai válságstáb, pontos időpontot viszont még nem adtak meg a szakemberek - írja a Tanjug. Darija Kisić Tepavčević a válságstáb tagja elmondta, mindennap rendszeresen konzultálnak egymással és biztos lehet benne mindenki, hogy minden lehetséges forgatókönyvet figyelembe vesznek - emelte ki. Hozzátette, a mostani időszakban az a különbség a tavalyi évhez képest, hogy most már van védőoltás is.

Szerbiában jelenleg elenyésző azoknak a gyerekeknek a száma, akiknél komolyabb megbetegedést okozott a koronavírus delta-variánsa. A Szerbiai Gyermekorvosok Egyesülete azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy ez nem jelenti azt, hogy mindez így is marad. Dr. Georgios Konstantinidis, az egyesület elnöke a Szerbiai RTV műsorában arról beszélt, hogy hat hete figyelmeztetést adtak ki, és felkérték a szülőket, hogy oltassák be gyermekeiket. Hozzátette, hajlandóak vagyunk akár esküdözni is gyermekeink életére, társadalomként azonban nem vagyunk képesek megvédeni őket a vakcina segítségével.

Dr. Georgios Konstantinidis, elnök, Szerbiai Gyermekorvosok Egyesülete: „Ebben a pillanatban a delta-törzs nem okoz súlyos klinikai képet a gyermekeknél, nem okoz több szervet érintő gyulladásos választ. Elterjedtsége viszont a húsz évnél fiatalabbak körében - ezáltal a gyermekek, különösen a tizenkét évnél fiatalabbak körében - jóval gyakoribb, mint az eddigi, klasszikus vírustörzsek esetében.”

koronavírus
Szerbia

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.