Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

162 új fertőzött Szerbiában

2021.06.18
15:31
2021.06.20
15:26
Forrás
021.rs, Tanjug, Szerbiai RTV
162 új koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában, már több mint 5 millió védőoltást adtak be. A szerbiai válságstáb újabb enyhítéseket fontolgat.

Ezúttal 9 941 tesztet végeztek el a szakemberek. A koronavírus szövődményeibe 5-en haltak bele, így az elhunytak száma 6 990-re emelkedett. A kórházban kezeltek közül 19-en vannak lélegeztetőgépen. A legtöbb új beteget Belgrádban regisztrálták, szám szerint 26-ot. 

Szerbiában eddig összesen 5 058 165 adag védőoltást adtak be. Az első adagot több mint 2 millió 673 ezren vették fel, mindkét dózist pedig több mint 2 millió 384 ezren. A szerbiai beoltottak aránya 44,34 százalék, a védőoltás mindkét adagját pedig a lakosok 40,45 százaléka vette fel. A szerb fővárosban a beoltottak száma meghaladja az 52,3 százalékot.

Hosszú idő után ma volt az első nap, hogy nem jegyeztek új koronavírus-fertőzöttet Újvidéken. A kórházakban kezelt betegek száma folyamatosan csökken, az újvidéki egészségügyi intézményekben már csak 26 beteget ápolnak, közülük 20-at a Vajdasági Klinikai Központban, hatot pedig a kamenicai Tüdőbetegségek Intézetében. A tartományi székvárosban hatan szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint Újvidéken 96 aktív fertőzöttet tartanak számon, míg Vajdaságban ez a szám 472.

A szerbiai válságstáb fontolgatja azt a döntést, hogy engedélyezze több mint 500 ember jelenlétét a közelgő belgrádi fesztiválokon - közölte Darko Glavaš. A rendkívüli helyzetek fővárosi titkára egyúttal felszólította a fiatalokat, vegyék fel a koronavírus elleni oltást, hogy ez lehetővé váljon. Pontosította, hogy mindegyik eseményről külön-külön döntenek, a város pedig protokollok előírását tervezi, a fertőzés lehetőségének csökkentése érdekében. Glavaš hozzátette, jelenleg több olyan lehetséges döntésről is tárgyalnak, amelyek megkönnyítenék a belgrádiak életét.

koronavírus
járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.