Ugrás a tartalomra
Pixabay/mohamed_hassan

17 országba utazhatnak a szerb állampolgárok PCR- vagy szerológiai teszt és kötelező karantén nélkül

2020.08.21
07:58
2020.08.21
08:07
Forrás
Vajdasági RTV
A koronavírus-járvány terjedése miatt a szerbiai lakosok is csak bizonyos országokba léphetnek be a korlátozó intézkedések és szigorítások miatt.

Szabadon utazhatnak Albániába, Fehéroroszországba, Bosznia-Hercegovinában, Brazíliába, Jamaicára, Kongóba, a Maldív-szigetekre, Mexikóba, Ománba, Palauba, Pakisztánba, San Marinóba és Svájcba. Tesztelés és karantén nélkül engedélyezett a belépés az Amerikai Egyesült Államokba is, kivéve, ha az adott személy előzőleg Kínában, Iránban vagy a schengeni zóna országaiban, továbbá Nagy-Britanniában vagy Brazíliában járt. Ezen kívül korlátozás nélkül léphetünk be Törökországba és a Közép-afrikai Köztársaságba is a szerbiaiak.

PIxabay/Free-Photos
utazás
utazási korlátozás
ország
Szerbia
járvány
koronavírus

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.