Ugrás a tartalomra

2200 igazolt fertőzött, 58 elhunyt Szerbiában

2020.04.06
15:25
2020.04.06
17:20
Forrás
Pannon RTV
2200 igazolt fertőzött van Szerbiában a ma 15 órai adatok alapján. Újabb 7 áldozatot követelt a kór, eddig összesen 58 személy hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben.

15:25 - Szerbiában újabb 292 személyről derült ki, hogy koronavírus-fertőzött. Összesen már 2200 embernek van pozitív tesztje. 24 óra alatt 7-en haltak bele a betegség szövődményeibe - 3 férfi és 4 nő, átlagéletkoruk 64,5 év. A halálos áldozatok száma már eléri az 58-at. Kórházi kezelésre jelenleg 1197-en szorulnak, közülük 101 páciens van lélegeztetőgépen. Bővebb információ: itt.

15:00 - Egy hónappal ezelőtt regisztrálták az első koronavírusos esetet Szerbiában. A topolyai férfit először a Szabadkai Közkórházban kezelték, majd Újvidékre szállították át. A 43 éves beteg azóta elhagyhatta a Vajdasági Klinikai Központot. Az egy hónap alatt folyamatosan nőtt a fertőzöttek száma az országban, jelenleg a kétezerhez közelít. A vírus áldozatokat is szedett, eddig több mint 50-et. Annak ellenére, hogy a vírus Észak-Bácskában jelent meg először, a térség nem vált gócponttá, csak néhány itteni fertőzöttet regisztráltak.

14:45 - Magyarország támogatja Szerbiát a koronavírus elleni harcban. Szerbia védőmaszkokat és -felszerelést kapott Magyarországtól.

14:35 - Covid-19 rendelőket jelöltek ki Szabadkán. Ezek a Harambašić utcai tüdőgondozóban és a Kumičić utcai 1-es számú rendelőben vannak.

12:35 - Házi karanténban az önkormányzat vezetői Nagybecskereken. Összesen öten kénytelenek otthonukban elzárva tartózkodni, köztük Nagybecskerek polgármestere és alpolgármestere, miután a Városi Tanács koronavírussal megfertőzött tagját az újvidéki Vajdasági Klinikai Központba szállították.

12:00 - Összesen 15 tonnányi kukorica vetőmagot biztosít a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége a rendkívüli helyzetben leginkább kiszolgáltatott vajdasági kistermelők részére. A Vigyázzunk egymásra! akció keretén belül a vetőmagot öt vállalkozó biztosította és mintegy 1500, zömében idősebb korosztályú termelőnek nyújtanak ezáltal segítséget.

11:30 - Két bennfekvő állapotos nőnél és a belgrádi Népfront nőgyógyászati szülészeti klinika 46 dolgozójánál is kimutatták a Covid-19 vírust. A fertőzötteket, akik egyébként jól érzik magukat, elkülönítették az egészséges várandós anyáktól és az egész intézményt fertőtlenítették. A részletekről itt olvashat.

10:30 - Szabadkán 14-en szegték meg a hétvégi kijárási tilalmat. Nebojša Stefanović ugyanakkor a szerb közmédia műsorában elmondta, hogy a rendőrség adatai szerint a hétvégi kijárási tilalmat az országban mintegy 600-700 ember sértette meg. 

Az 51 szerbiai halálos áldozat mellett 54-en legyőzték a koronavírust az országban, és kigyógyultak a betegségből - derül ki a worldometers.info honlap folyamatosan frissülő adataiból, amely a koronavírus terjedését követi.

Két terhes nő is megfertőződött koronavírussal Szerbiában. Jelenleg a belgrádi Népfront nőgyógyászati-szülészeti klinikán kezelik őket - nyilatkozta Ana Mitrović Jovanović osztályvezető a Szerbiai RTV-nek. Az intézményben 59 szülést vezettek le az utóbbi 72 órában.

Néhány héttel a rendkívüli állapotot követően fogják kifizetni az ígért 100 eurót a szerbiai embereknek. Minden nagykorú állampolgár részesül majd az egyszeri támogatásban - nyilatkozta Siniša Mali.

Kína akár június végéig kifejlesztheti a koronavírus elleni védőoltást - jelentette be dr. Peng Dzsi-Csiáng, a Szerbiában tartózkodó kínai szakértői csapat vezetője.

Szerbia eddig 370 millió eurót költött egészségügyi felszerelés beszerzésére. A szerb elnök felkereste az ópázovai raktárat, amelyben főleg Kínából származó egészségügyi felszerelést tárolnak.

Szerbia
koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzés
koronavírus-áldozat
koronavirus

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.