Ugrás a tartalomra

2000 tanszercsomag rászoruló gyerekeknek

2021.08.30
17:45
2021.08.30
18:54
Forrás
Pannon RTV
Tanszercsomagokat adtak át a rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjában Csepelen. Az Iskolakezdés együtt! nevű akció keretében idén 2000 gyermek számára tudtak fejenként 10 ezer forint értékű segítséget nyújtani.

Játékos nyárbúcsúztató programon kapta meg egy osztálynyi gyermek az idei célként kitűzött 2000 tanszercsomag utolsó darabjait az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON támogatásával.

Tőkés Emese: „Kaptunk ceruzákat, tolltartót kaptunk, festéket, körzőt, ecseteket, mappát kaptunk, és nagyon sok füzetet, amire egyébként szükség van most a hetedik osztályban nagyon.”

Megfelelő tanszerek birtokában a gyerekek sokkal jobban várják már az iskolakezdést.

Szabad Miklós: „Lesz egy csomó jó tanár, újakat is kapunk, vadonatúj lesz az osztályfőnökünk és még néhány tanár.”

Az idén már 10. alkalommal elindított kampány során a cél 20 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 2000 gyermek számára tudott fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója: „A tíz év alatt eljutottunk oda, hogy most már nem ezer iskolatáskát, hanem kettőezer iskolatáskát tudunk összegyűjteni, a hozzávaló támogatásokat tudjuk összegyűjteni.”

Az E.ON immár hagyományosan, az idei évben is 5 millió forintot adományozott az Iskolakezdés együtt! segélyakció célkitűzéseire. A program kezdete óta pedig 12 ezer tanszercsomagot tudtak átadni.

Jaminczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja: „Most már nem is az a lényeg, hogy támogatókat gyűjtsünk, hanem az, hogy ez a lelkesedés megmaradjon, ez a dinamika megmaradjon, és az a sok munka, amit beletesz a szervezet, mi amennyire tudunk ebben segítünk, és itt 12 ezer álom valósult meg.”

A programba és az átadásba önkéntesként bekapcsolódott Wolf Kati énekesnő, a kampány arca. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben élő, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei.

Ökumenikus Segélyszervezet
tanszercsomag
támogatás

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.