Ugrás a tartalomra

2022-ig felújítják az Újvidék-Szabadka vasútvonalat

2019.09.23
18:23
Forrás
Dnevnik
A munkálatok a jövő év első felében kezdődnek.

2020 márciusában kezdik az Újvidék és Szabadka közötti vasút felújítását – jelentette ki Miroljub Jevtić, a Szerbiai Vasutak infrastruktúráért felelős igazgatója. A tervek szerint 2022-ig kell befejezni. Az új pályán közlekedő vonatok az óránkénti 200 km-es sebességet is elérhetik. A 943 millió euró értékű projekt magába foglalja a kétsávos pályák kialakítását, az állomások felújítását, alul- és felüljárók kiépítését. Verbásznál viadukt is készül. A szükséges pénzt a szerb kormány a kínai Eximbanktól vette fel, a kivitelező a China Railway International és a China Communications Construction Company. A felújítás ideje alatt szünetelni fog a közlekedés az érintett szakaszon.

Újvidék-Szabadka vasútvonal
Újvidék
Szabadka
vasút
vasútvonal
Miroljub Jevtić
Szerbiai Vasutak
Viadukt
Kína

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.