Ugrás a tartalomra
Pixabay/SeppH/illusztráció

2026-ban már gyorsvonaton juthatunk el Szabadkáról Belgrádba

2022.12.08
10:33
2022.12.08
13:48
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt ígérik az illetékesek.

Ez a szakasz része lesz a Budapest-Belgrád vasútvonalnak.

A Szabadka és Újvidék közötti munkálatok tavasszal kezdődtek, áprilisban szüntették be a vasúti forgalmat az építkezés miatt. Mostanra a munka körülbelül 30 százaléka készült el, minden a tervek szerint halad. A határidő 2025 augusztusa, a 200 kilométer/órával közlekedő gyorsvonat pedig várhatóan még abban az évben, év végén, vagy 2026 első felében megteheti az első útját.

A síneken kívül több mást is építenek, például viaduktot Verbásznál és Kishegyesnél, továbbá 30 felül- és 13 aluljárót is.

Szabadka-Belgrád
gyorsvonat
gyorsvasút
Belgrád-Budapest gyorsvasút

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.