Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

204 betegen segített eddig a Pető-módszer Vajdaságban

2019-02-20
12:41
2019-02-20
16:33
Forrás
Pannon RTV
Ötödik éve segít a központi idegrendszeri károsodást szenvedetteken a Pető-módszer Vajdaságban. Ennek kapcsán tartottak ma sajtótájékoztatót a zentai Alkotóházban.

A konduktorok Vajdaság-szerte tíz településen végeztek szűréseket. 2014 óta a szakemberek nyolc háromhetes intenzív fejlesztőpedagógiai kurzuson dolgoztak a résztvevőkkel.

Perpauer Attila, tag, MNT: „Harminckét településről érkeztek ide. Szinte egész Vajdaság területéről. Egészen Nyugat-Bácskától, Közép-Bácskától Bánságig és Belgrádig mindenhonnan jöttek, akik fontosnak érezték, hogy eljöjjenek a kurzusokra.”

A foglalkozások alkalmával 204 betegnek segítettek a konduktorok Vajdaságban. A konduktív pedagógiai módszernek az egész Kárpát-medencében nagy sikere van.

Csuka Pál, határon túli programkoordinátor: „Tizennyolc városban vagyunk most jelen azzal a programmal, amin itt Zentán is részt vesznek a gyermekek és a felnőttek, vagyis Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Vajdaság területéről.”

A Pető András Kar szakemberei továbbra is fontosnak érzik, hogy a résztvevők mellett az itteni szakembereket és a családot is tájékoztassák a módszerről.

Feketéné dr. Szabó Éva, dékánhelyettes, Pető András Kar, Budapest: „Az nagyon fontos dolog, hogy a szülők megértsék, hogy a rehabilitáción belül mi az, amit a konduktív nevelés nyújtani tud. Ebben egy kicsit tanítanunk kell a szülőket, hogy mit jelentenek a manuális terápiák, mit jelent a pedagógiai fejlesztés, és hogy a konduktív fejlesztés komplexitása miben rejlik.”

A következő, vagyis kilencedik intenzív kurzusra február 25-én kerül majd sor Zentán. A szakemberek legközelebb március elején végeznek szűrést Zomborban a Magyar Polgári Kaszinóban reggel 10 órától.

Vajdaság
Zenta
Pető-módszer
Perpauer Attila
Csuka Pál

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.